Personalbrist i besöksnäringen i fokus på valmöte

Kristdemokraterna inledde sin valturné i Kalmar län i Astrid Lindgrens Värld och fortsatte med ett torgmöte. Ett budskap löd: "Det behövs fler centerpartister från Vimmerby i riksdagen."

Gudrun Brunegård och Andreas Carlsson, båda KD, träffade vd:n Jocke Johansson under sitt besök i Astrid Lindgrens Värld, för att bland annat diskutera svårigheten att rekrytera personal till besöksnäringen.

Gudrun Brunegård och Andreas Carlsson, båda KD, träffade vd:n Jocke Johansson under sitt besök i Astrid Lindgrens Värld, för att bland annat diskutera svårigheten att rekrytera personal till besöksnäringen.

Foto: Jimmy Karlsson

Vimmerby2022-08-02 17:10

Besöket i Astrid Lindgrens Värld bottnar i kontakter Andreas Carlsson (KD) hade med vd Jocke Johansson under pandemin när ett polisbeslut tvingade parken att stänga sommaren 2020.

– Jag sitter i polisens insynsråd och försökte den vägen lyfta parkens situation, tyvärr gav det ingen framgång, säger Andreas Carlsson.

Under tisdagens möte med Jocke Johansson diskuterades bland annat besöksnäringens svårigheter att rekrytera arbetskraft.

– Där vill vi förenkla regelverk och sänka kostnader, till exempel arbetsgivaravgifter. Vi ser också en risk att ökade skatter och kostnader på exempelvis drivmedel kan försämra situationen för fler företag på landsbygden där man är mer beroende av bilen, inte bara för att ta sig till arbetet utan också till nöjen och fritidsaktiviteter, säger han.

På riksnivå utmanar er partiledare centern i landsbygdsfrågorna. Hur ser ni på det?

– Ska centern samarbeta med andra partier som har en helt annan landsbygdspolitik blir det svårt för dem att få igenom sin politik, och vi möter många landsbygdsväljare som oroas över det, säger Andreas Carlsson.

Ser ni motsvarande perspektiv även i Vimmerbypolitiken?

– Lokalt är det mer pragmatiskt och Vimmerbycentern är mer borgerlig, säger Gudrun Brunegård (KD).

– Vi skulle behöva fler centerpartister från Vimmerby i riksdagen, reflekterar Andreas Carlsson.

Valupptakten i länet fortsatte senare med ett torgmöte i Vimmerby.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!