Kebab på svenska

Nu tar en av pizzeriaägarna som inte drabbats av salmonellasmitta bladet från munnen och berättar om hur de påverkas. Om kundernas oro och om vad de själva gör för att lugna. - Vi tänker ta upp på menyn var allt kommer ifrån, säger Christopher Novratidis, Restaurang Monte Carlo.

Håller koll på temperaturen. Christopher Novratidis berättar att han är noga med att kolla så vattenbadet ligger över 70 grader med marginal.

Håller koll på temperaturen. Christopher Novratidis berättar att han är noga med att kolla så vattenbadet ligger över 70 grader med marginal.

Foto:

Vimmerby2003-08-08 23:34

Han tror att det finns ett skäl till att de sluppit smittan.
- Vi använder oss uteslutande av svensk fläskkarré till kebab.
Kunderna frågar, antingen på plats eller per telefon; var kommer kebabköttet ifrån?
Oavsett att bara två pizzerior i Vimmerby drabbats av grossistens felaktigt märkta danska kött, känner alla andra av kundernas oro. Den katastrof som salmonellabakterien ställer till med för de drabbade märks av även hos de andra pizzeria- och restaurangägarna.
- Igår märktes det, men de som valde att äta kebab här var inte rädda, säger Christopher Novratidis, och berättar att de kanske sålde lite mindre kebab till lunchen än vad de vanligtvis gör.
Han har drivit Monte Carlo i tre år. Före honom drev pappa Mimmis Novratidis restaurangen under 16 år. Under alla år har det varit ett medvetet val att servera svensk karré.
- Den danska är åtta-tio kronor billigare per kilo, säger han och berättar att de ändå valt den inhemska.
- Kunderna vill ha svenskt kött, säger Christopher Novratidis.
Han tycker att kunderna blivit allt mera medvetna om vad de vill ha på sin tallrik, de ställer frågor om innehåll och ursprung.
På Monte Carlo har ingen varit och tagit några prover ännu.
- Men de är välkomna när som helst.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om