"Kemi är faktiskt kul"

Konstgjort blod. Återskapade kroppsdelar. Och lite atomer, isotoper och membranproteiner på det.- Jätteintressant. Nu är jag ännu mera säker på att jag vill fortsätta plugga kemi, säger Taulant Shahini, en av fyra kemiintresserade elever från Vimmerby som nyss komit hem från årets Berzeliusdagar i Stockholm.

Vimmerby2013-02-08 07:29


1956 beslutade en grupp entusiaster på Svenska Kemistsamfundet att ordna ett möte för kemiintresserade gymnasister. Mötet döptes till Berzeliusdagarna till åminnelse av den store svenske kemisten Jöns Jacob Berzelius. Första gången deltog en grupp elever från skolor i Stockholm och orterna däromkring. Numera träffas årligen 300-350 gymnasieelever från hela landet på Stockholms universitet.

"Bra föreläsare"
Mona Jensen, lärare på Vimmerby gymnasium, är glad över att skolan kunde skicka fyra elever till årets dagar i Stockholm.
- Berzeliusdagarna bygger helt på sponsorer. Det finns många stora skolor som bara skickar en elev, men våra sponsorer Lions, Arla och Åbro ser till att vi kan ge flera elever chansen och det är fantastiskt roligt.
Roligt verkar också årets kvartett, Frida Karlsson, Johan Roos, Taulant Shahini och Rebecka Sandberg, ha haft i Stockholm.
- Det var väldigt bra föreläsare och även om man inte förstår allt var det spännande. Jag är ännu mera säker på att jag vill fortsätta plugga kemi, säger Taulant Shahini.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om