Kenny Fransson hos försvarsministern

Kenny Fransson från Södra Vi träffade i fredags försvarsministern efter inbjudan. Tillsammans med ett 30-tal personer från ett flertal organisationer, som hjälper Ukraina, uppmärksammades de av ministern.

Försvarsminister Pål Jonsson tackade de frivilliga för deras insatser för Ukraina. Här Kenny Fransson tillsammans med Mikael Lindén och Henrik Somansson från Sweden Help East.

Försvarsminister Pål Jonsson tackade de frivilliga för deras insatser för Ukraina. Här Kenny Fransson tillsammans med Mikael Lindén och Henrik Somansson från Sweden Help East.

Foto: Anders J Andersson

Vimmerby2023-03-31 21:28

I en stor sal på departementet fick varje närvarande frivilligorganisation gå fram och kort berätta om sin verksamhet. Det var allt ifrån en organisation som varit verksam i Ukraina i 30 år och en som var startad i november förra året. Och så Sweden Help East med bland annat Kenny Fransson från Södra Vi.

Gemensamt för samtliga var att det på ett eller annat sätt hjälper Ukraina i kampen mot Rysslands galna angrepp på ett demokratiskt självständigt land.

undefined
Alla medverkande fick försvarsministerns märke. Här visar Kenny Fransson upp sitt.

Ministern tog sig tid att sitta ned och prata med de frivilliga och lyssna efter erfarenheter från hjälparbetet.

– Vid mitt bord framförde vi önskemål om att fråga Polen om de kan förenkla gränshanteringen för humanitära transporter till Ukraina, berättar Kenny Fransson.

Hur kändes det att bli uppmärksammad för era insatser?

– Det var roligt, över förväntan. Men också givande därför att vi träffade andra organisationer och kunde utbyta erfarenheter. Det var värdefullt, berättar Kenny Fransson.

Vimmerby tidning fick också tillfälle att fråga försvarsministern om bakgrunden till mötet.

– Vi gör detta för att samhället är större än staten och att alla de frivilligorganisationer som stöttar Ukraina gör ett jätteviktigt arbete. Organisationerna besitter också erfarenheter från fältet som är viktiga för oss att ta del av med tanke på det långsiktiga stödet till Ukraina, säger Pål Jonsson.

undefined
Ukrainas ambassadör i Sverige Andrij Plachotnjuk tackade Sverige, regeringen och alla svenskar för stödet till Ukraina.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!