Han startar ny insamling till Ukraina

Nu startar Kenny Fransson fler insatser för att hjälpa behövande i Ukraina. I hans kundvagnar, som står i matbutikerna kan Vimmerbyborna nu skänka matvaror till Ukraina.

Kenny Fransson med Carin Myhr som jobbar på Ica Supermarket, det är en av alla butiker som har hakat på initiativet.

Kenny Fransson med Carin Myhr som jobbar på Ica Supermarket, det är en av alla butiker som har hakat på initiativet.

Foto: Privat

Vimmerby2022-09-03 07:00

Nu finns det möjlighet för allmänheten att lämna matvaror till behövande i Ukraina. Kenny Fransson har tidigare åkt ner med lastbil till gränsen och nu är det snart dags igen.

– Preliminärt går den i slutet på oktober, men det är inget exakt datum satt. Har jag bara en halvfull buss är det inte försvarbart, vi pratar ju reskostnader på över 15  000 kronor. 

I kundvagnarna kan man lämna mat med längre hållbarhet, hygienartiklar eller annat nödvändigt. Alla matbutiker i Vimmerby nappade på Kenny Franssons initiativ och under torsdagen ställdes kundvagnarna ut. Nu hoppas han att allmänheten också hjälper till.

– När de såg att det här var på gång, har det varit jätteväl mottaget i butikerna. Däremot hur det kommer att bli, det vet jag inte. Man vet ju aldrig hur mycket det blir, säger han och fortsätter:

– Jag tror att tack vare affärerna visar den mottagligheten så tror jag det är lättare att nå ut med allmänheten med.

Kenny Fransson berättar att det finns mycket mer att göra – och att han behöver hjälp.

– Man önskar att alla gjorde någonting mer. Ett paket makaroner har man ju råd med. Det gör inte alla, men om tillräckligt många som kan gjorde det, skulle det här vara landat på en vecka.

Fransson hoppas att fler människor engagerar sig för att kunna hjälpa behövande. I höst går ännu en last ner till Ukraina, förhoppningsvis en full last, berättar han.

– Behovet där nere finns hela tiden.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!