Kerbosch ger ut bok om folkhemmet

Nakenmodell, försäljningschef, musiker, limousinchaufför, fotograf och sändningstekniker - mycket har han varit, Jan Kerbosch. Har det funnits röd tråd ringlar den på och bakom scenen. Nu har han gjort en bilderbok för vuxna tillsammans med sin son.- Jag är luststyrd och behöver nya utmaningar hela tiden.

Jan Kerbosch är en man med många ansikten och många roller. Han har stått på och bakom scenen sedan 1960-talet. Här som sig själv som Skalle-Per i ALV.

Jan Kerbosch är en man med många ansikten och många roller. Han har stått på och bakom scenen sedan 1960-talet. Här som sig själv som Skalle-Per i ALV.

Foto:

Vimmerby2013-01-02 05:07

Sedan 2004 är Jan Kerbosch busschaufför på Öland. Men att sitta bakom ratten räcker inte för att han ska vara nöjd. Han har i många år medverkat i Södra Ölands musikteater och Mörbylångarevyn, han är trubadur, har som skådis medverkat i en dokumentär om järnåldern på Öland, har de fyra senaste åren skrivit och satt upp buskis, fars och show samt haft barnteater i Borgholm varje sommar. Och nu har han producerat en bok tillsammans med sin son Simon, 20. Boken heter "Fabler i Dystopia - En värmande berättelse" och är tänkt som den första fabeln i en serie. Jan beskriver den som en bilderbok för vuxna, bildsatt poesi.
- Det här med boken är något helt nytt, bortsett från ett häfte med dikter på franska. Simon siktar på att jobba som illustratör och det är första gången vi gjort något tillsammans på det här sättet. Vi tycker att vi gjort något helt nytt, en blandning av poems och comics, poemics. Eller varför inte poemix? Det är kul att beskriva vårt kära folkhem Dystopia och fundera lite på frågor som om det verkligen finns ett osynligt spaghettimonster i rymden, varifrån navelludd kommer eller om lampan verkligen släcks när kylskåpsdörren stängs.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om