Kf:s beslut är bindande

Kommunstyrelsen vill ha fullmäktiges stöd för att fullfölja flytten av Turistbyrån. Blir det nej till det i fullmäktige den 30 januari - blir det ingen flytt!

Vimmerby2006-01-11 07:50

- Det beslut kommunfullmäktige kommer fram till kommer att vara bindande, säger kommunstyrelsens ordförande Leif Larsson. Arbetsutskottet beslutade på tisdagen att gå till kommunfullmäktige med den omstridda frågan om att låta Turistbyrån hyra bottenvåningen i Rådhuset.
Kommunstyrelsen kommer att lägga fram begäran vid sitt sammanträde nästa vecka. Därefter kommer frågan att tas upp i kommunfullmäktige måndagen den 30 januari.
I och med beslutet att lyfta frågan till fullmäktige har också Jan Henriksson och Sven-Inge Karlsson, båda s, fått gehör för sin motion.
Hur det sen går i en omröstning i fullmäktige är en öppen fråga. Ungdomsrådet genomförde i somras en gallup bland ledamöterna i plenisalen. Den slutade med dött lopp, 16-16, mellan de som svarade på frågan. Så om inte partipiskorna viner alltför hårt kan det kanske vara upplagt för en rysare i plenisalen den sista måndagen i valårets första månad.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!