Kharma ställer in nyårsfesten

Efter mycket överläggande blir det ingen nyårsfest på Kharma i Vimmerby. "Det känns tråkigt så klart, men vad ska vi göra?", säger ägare Christopher Novratidis.

"Det har varit smällar från alla håll och kanter under hösten. Nu hoppas vi att det snart öppnar upp igen" säger Christopher Novratidis på Kharma där nyårsfesten i år ställs in.

"Det har varit smällar från alla håll och kanter under hösten. Nu hoppas vi att det snart öppnar upp igen" säger Christopher Novratidis på Kharma där nyårsfesten i år ställs in.

Foto: Magnus Strömsten

Vimmerby2021-12-29 06:00

Restriktionerna som infördes den 23 december innebar att endast sittande servering tillsvidare tillåts på restauranger och klubbar. Något som slagit hårt mot krogbranschen. På Kharma har Christopher Novratidis tagit beslutet att helt hålla stängt på nyårsafton. 

– Omständigheterna är som de är. Vi har tänkt fram och tillbaka länge men har valt att stänga igen och ta lite ledigt själva för en gångs skull, berättar han.

Att hålla folk sittandes under en av årets största festkvällar menar han inte är gångbart. 

– Vi såg hur det fungerade under juldagsfesten. Folk är ute för att ha roligt, inte för att bli tjatade på. Det är jättetråkigt att behöva säga "sitt, sitt, sitt" hela tiden. Många förstår att vi måste följa reglerna men glömmer bort sig när de sitter och har det trevligt. Så då känns det bättre att bara ställa in istället.

Öppnar igen gör nattklubben redan helgen efter nyår. Däremot så ställs även resten av de större evenemangen i början av året in. 

– Vi kommer att köra fredagar och lördagar som vanligt men när nästa stora fest blir av vet jag inte. Det beror helt på restriktionerna. Tidigast sportlovsveckan, eventuellt andra veckan i mars. Det är inte roligt att köra med halvfulla lokaler som det har varit på sistone. Restriktionerna under hösten har gjort att det gått tungt ett tag nu. Så vi hoppas att det snart vänder och vi får öppna upp igen. Hela branschen hoppas på ett bra 2022. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!