Kilometervis med träpanel till nya Paviljongen

Snickarna jobbar för fullt. Och det går åt när sex kilometer träpanel ska på plats i Paviljongen på Astrid Lindgrens Näs.
- Det kommer att bli jättebra. Vi får ett bättre flöde i entré, reception, butik och restaurang och Paviljongen får den röda tråd som kanske saknats, säger Kajsa Holst, projektledare för utvecklingen av trädgårdarna på Astrid Lindgrens Näs.

Vimmerby2014-03-17 07:17


Den 1 april ska ombyggnationen av Paviljongen, som bekostas av Stiftelsen för bevarandet av Astrid Lindgrens gärning, vara klar.
- Som alltid är det mer att göra än man tror, men det är otroligt skönt att se den ena pusselbiten efter den andra trilla på plats. Vi är ute efter både funktion och känsla. Butiken kommer att få lite större yta, restaurangdelen flyttas en bit och vi förbereder för vårt nya entrésystem, säger Kajsa Holst, mitt i byggröran.
Från den 14 juni, när första delen i trädgårdarna öppnats, kommer området med den permanenta utställningen, trädgårdarna och tillfälliga utställningar att vara entrébelagt.
- Det blir 120 kronor, men har man löst entré en gång gäller det som årskort för hela säsongen och det är fritt inträde för barn. Vi tycker att det här är en bra nivå för att få folk som bor i närheten att komma tillbaka, utan att behöva betala igen, samtidigt som vi får intäkter från turister som många gånger tar för givet att det ska kosta något.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om