Kim ordnar lopp för tomtar i Vimmerby

Den 21 december blir det löpartävling i Vimmerby. Men inte vilken löpartävling som helst. Man måste vara tjock. Klädkod tomtedräkt. Och det där med att vinna är inte så noga.
- En kul grej. Blir det som vi hoppas kör vi det i större omfattning nästa år, säger Kim Wickström, som arrangerar Santa Run Mot Cancer med hjälp av Peter Knutsson och Rock Mot Cancer.

Vimmerby2014-11-27 07:39

Tomteloppet i Vimmerby den 21 december har förutsättningar att locka även de mer otränade. Banan är nämligen kort. Mycket kort.
- Det blir 100 meter uppför backen vid Lindexfastigheten. Kanske två varv, vi får se. Men längre än så blir det inte, säger Kim Wickström, som tagit ytterligare ett initiativ till arrangemang där pengarna går till Cancerfonden, i samarbete med Rock Mot Cancer.
Tävlingen är öppen för alla, barn som vuxna, kvinnor och män. Men det finns några kriterier. Man måste vara klädd på ett visst sätt.
- För vuxna gäller att vara klädd som tomtefar eller tomtemor. Barn har hela Luciatåget till sitt förfogande. Men löparskor är okej, det är ju trots allt ett lopp, även om det inte handlar om att vinna. En tomte tycker nog det är okej att komma tvåa.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om