Kjell Åke Hansson i Bok-SM

Just nu pågår Bok-SM 2009, där vinnaren får sin bok utgiven på Piratförlaget - och lansering på bokmässan i höst. Av 467 hågade författare har 11 gått vidare till semifinal. En av dem är Kjell Åke Hansson i Vimmerby. - Det känns jättekul. Jag har alltid varit en skrivande människa men aldrig slutfört något projekt av det här slaget.

Vimmerby2009-04-28 06:17


I Bok-SM tävlar man med sitt manus om ett förlagskontrakt och chansen att bli kollega med Jan Guillou och Mark Levengood.
Och skrivklådan har varit utbredd. Sedan mitten av februari har det varit febril aktivitet på litteratursajten Kapitel 1 som arrangerar författartävlingen i samarbete med Piratförlaget och Aftonbladet. Totalt har 467 manus kommit in. Av dessa är elva stycken utvalda - sex framröstade av svenska folket, fem utvalda av en proffsgrupp lektörer. En som kan glädjas dubbelt upp är Kjell Åke Hansson i Vimmerby. Han är nämligen den enda av finalisterna som röstats fram både av proffsen och svenska folket.
- Det känns förstås jätteroligt och responsen på sajten Kapitel 1 har varit omedelbar och inspirerande. Det är roligt att ha läsare innan boken ens finns.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om