Kjell-Åke Hansson slutar som VD för Näs

Efter åtta år slutar Kjell Åke Hansson som vd på Astrid Lindgrens Näs. Han blir programchef på Sveriges Radio P4 i Göteborg.
- Ett oerhört svårt beslut att ta, säger han.

Kjell Åke Hansson lämnar Astrid Lindgrens Näs efter åtta år som VD för att bli programchef på Sveriges Radio P4 i Göteborg. Arkivfoto.

Kjell Åke Hansson lämnar Astrid Lindgrens Näs efter åtta år som VD för att bli programchef på Sveriges Radio P4 i Göteborg. Arkivfoto.

Foto:

Vimmerby2015-04-02 07:33


Kjell Åke Hansson har varit bolagets vd sedan starten 2007.
- Vi har från början arbetat målmedvetet med att dels ge våra besökare fler upplevelser på vårt område, dels ge en fördjupad berättelse om Astrid Lindgren och hennes fantastiska gärning, säger han i ett pressmeddelande.
Så sent som i höstas fick Astrid Lindgrens Näs utmärkelsen Stora Turismpriset, i hård konkurrens med flera kända besöksmål i Sverige.

Nycklarna för Näs
På sin blogg skriver Kjell Åke Hansson: "Nyckeln till framgångarna har förstås varit att ägaren, Vimmerby kommun, trots all debatt har hållit fast vid sin satsning; att styrelsen under Kristina Alsérs ordförandeskap stöttat och bejakat det arbete jag lett; att kompisarna på Astrid Lindgrens Värld har haft en god utveckling och bidragit; att Astrid Lindgrens familj gett stöd både ekonomiskt och på andra sätt; och att andra offentliga medel satsats i olika projekt på Astrid Lindgrens Näs.
Men den största framgångsfaktorn är att jag haft en kompetent och hängiven personal, som engagerat tagit sig an uppgiften att ständigt förändra, förbättra och förädla vår verksamhet. Jag har lärt mig och inspirerats mycket av min personal och det kommer att bli vemodigt att lämna denna arbetsplats."
Kjell Åke Hansson har tidigare lång erfarenhet som projektchef och producent från både radio och TV.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om