Klädbutikens stora succé: Panamahattar

Hattar, hattar och ännu mer hattar. Och just sommartid är det kanske panamahatten som säljer allra bäst. "Panamahattarna är väldigt populära här", säger Anne-Marie Hällmar, butiksägare.

Den vita panamahatten är populärast i sortimentet.

Den vita panamahatten är populärast i sortimentet.

Foto: Victoria Otternäs

Vimmerby2022-07-06 05:00

Butiken Kahnli Kläder i Vimmerby säljer både kläder och accessoarer, men det som går bäst just nu är hattar, berättar butiksägaren Anne-Marie Hällmar. 

I butiken finns ett utbrett hattsortiment med olika modeller och färger. Med hundratals kepsar och hattar i butiken är sortimentet stort. Men sommartid är det framför allt panamahatten som säljer allra bäst. I år har Anne-Marie Hällmar köpt in över 100 stycken.

– Panamahattarna är väldigt populära här. Det är en stråhatt som är tillverkad i Ecuador och den går för ungefär 950 kronor. De finns i olika varianter både för herr och dam, berättar Anne-Marie Hällmar.

undefined
I butiken finns hundratals hattar och kepsar på butikshyllorna.

Vilka kommer och köper hattarna?

– Alla, både kvinnor och män. Det är även smågrabbar som kommer hit och vill ha kepsar. Jag har också en kille som åker från Norrköping hit på sin motorcykel och köper ett par hattar varje år, säger Anne-Marie Hällmar.

undefined
I ett hus från 1800-talet ligger Kahnli Kläder.

Men butikens hattförsäljning är också en viktig del av dess ekonomiska överlevnad. Klädaffären har varit etablerad sedan 1951 och planen är att den ska fortsätta vara öppen ett tag till.

– Det är väldigt viktigt, det är många som kommer och köper hattar här. Jag har tagit in tio leveranser just nu och jag kommer fortsätta så länge jag tycker det är roligt. Jag är ju trots allt pensionär, så det här gör jag på min fritid, berättar Anne-Marie Hällmar.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!