Klara tog steget till eget

Hon är 19 år och nybliven egen företagare. Klara Kågefors säger att har man inte försökt, så vet man inte om man kan.- Jag har ju tre års yrkesutbildning och vet vad jag vill. Klart jag vill ge det en chans.

Vimmerby2013-12-30 05:06


När Klara Kågefors var liten kändes det alltid lite extra inombords när hon kom in i en blomsteraffär. Det kändes bra. Nu har hon sin egen, Fiore, på Storgatan i Vimmerby. I just den lokal hon gått och sneglat på.
- Jag gillar den. Den är lagom stor, har härliga fönster och jag har utrymme för kyl och kan stå och jobba med arrangemangen. Den är perfekt.
Med tanke på att många i hennes ålder väljer att lämna Vimmerby - och att många oroas av flera tomma butikslokaler i stan - är hennes satsning att bli egen företagare något många kommenterat positivt.
- Absolut. Många säger att det är både modigt och roligt. För mig kändes det ganska naturligt. Jag visste redan under utbildningen att jag ville bli min egen och eftersom det är i Vimmerby jag har min familj, min pojkvän och hästar så var valet inte särskilt svårt att stanna kvar här.
Hon har gått en treårig floristutbildning i Linköping och tycker att det ska märkas i hennes butik.
- Jag vill jobba mycket med snittblommor och arrangemang. Jag tycker om att skapa med händerna och det är underbart att få hålla på med något så vackert som blommor. Men det finns det ju många som tycker. Det är nu, när jag har tekniken, som jag vill göra saker som kunderna känner att de inte hade kunnat klara av själva.
Hennes förebild är floristen Per Benjamin.
- Han är fantastisk och kan åstadkomma något otroligt bara med lite grenar från skogen. Idag är det väldigt trendigt att plocka in exempelvis frukt, pärlor eller andra material än blommor i arrangemang. Det är viktigt att inte stanna i utvecklingen, man måste ju hela tiden uppdateras och hänga med.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om