34-åriga Vimmerbybon är ny restaurangchef på Prime

Vimmerbybon Jannica Hedberg, 34 år, tar över som restaurangchef på Prime efter att den förra chefen blivit kortlivad på posten. Hon återvänder till branschen efter att ha testat ett annat yrke. "Jag saknade kickarna", säger hon.

Jannica Hedberg jobbade tidigare som restaurangchef på Guldkant i Västervik. "Det är väldigt roligt när det svänger snabbt och jag gillar utmaningarna", säger hon om branschen.

Jannica Hedberg jobbade tidigare som restaurangchef på Guldkant i Västervik. "Det är väldigt roligt när det svänger snabbt och jag gillar utmaningarna", säger hon om branschen.

Foto: Privat/Michael Nordin

Vimmerby2024-10-04 06:00

Så sent som i februari i år anställde Prime en ny restaurangchef, efter att ha varit på jakt efter en i nästan ett helt år. Den chefen, hemvändaren Johannah Fredricson, blev inte långvarig. 

– Hon slutade redan innan sommaren. Att jobba med hotell och restaurang är lite speciellt och jag tror att det är svårt när man kommer från en helt annan bransch. Det var nog inte riktigt som hon hade tänkt sig, vilket är förståeligt. Man får vara tacksam för att folk ändå vågar prova, säger Elin Axelsson, verksamhetschef på hotell Ronja och Prime.

En restaurang behöver en chef och den här gången blev processen inte lika långdragen som sist. Om mindre än två veckor börjar 34-åriga Vimmerbybon Jannica Hedberg på sitt nya jobb som restaurangchef på Prime. 

Hon har tidigare jobbat som bland annat kock, lärare på restaurangskolan i Vimmerby och också som restaurangchef på Guldkant i Västervik. Hon mellanlandade kort i en annan bransch efter att hon lämnade Guldkant tidigare i år. 

– Det var kanske inte självklart för mig när jag fick frågan, men jag och Elin har haft kontakt tidigare. Då fanns inte jag tillgänglig när tjänsten fanns tillgänglig och en gång var det tvärtom. Nu passade det bra och då kände jag att jag ville göra det, säger Jannica Hedberg till Vimmerby Tidning.

Hur känns det nu, efter att du tagit beslutet?

– Jo, men nu det känns bra och jag är taggad på alla olika event som kommer här nu i höst och vinter.

Saknade du restaurangvärlden under tiden som du tog en paus ifrån den?

– Ja, det gjorde jag. Jag saknade kickarna som man får vid event och "happenings", det är väldigt roligt när det svänger snabbt och jag gillar utmaningarna som kommer med det.

Elin Axelsson är, säger hon, väldigt glad och tacksam för att stjärnorna stod rätt och att Jannica valde att hoppa på tåget.

– Jag har varit ute efter henne ett tag, kan man säga, och har flaggat för att hon borde komma tillbaka till restaurangbranschen. I början av september ringde jag henne och bad henne ta en ordentlig funderare. Vi har så mycket event det här året och det finns mycket potential i Prime som inte utnyttjas när ingen driver det framåt. Jag tror jättemycket på Jannica, säger hon.

undefined
Elin Axelsson, verksamhetschef på hotell Ronja och Prime, är nöjd med att ha anställd Jannica Hedberg. "Jag har varit ute efter henne ett tag", säger hon.

Jannica kommer att vara ansvarig för kök och restaurang och jobba tätt ihop med Elin Axelsson för att jobba fram riktningen för Prime. Hon har, säger verksamhetschefen, väldigt fria tyglar och man är beredd att tuta och köra dit Jannica vill.

– Jag ska ta med mig min erfarenhet och försöka bygga det från grunden. Det är inte så mycket personal på plats i dag och jag tänker att vi nästan kan starta på noll och ta oss vidare därifrån, säger Jannica Hedberg.

Är det en fördel? 

– Ja, det tror jag. Då kan man få ett team som man funkar bra ihop med redan från början. 

Hur laddar du för första veckorna på jobbet?

– Genom att lära mig alla datum då vi ska ha olika event på Prime, jag har kontakt med Elin hela tiden.

Är det något du är extra taggad på? 

– Julbord med julbordsshowerna, såklart. Det kommer att bli riktigt roligt och häftigt med en sådan show här i Vimmerby.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!