Klart: Då öppnar ALV lunchverksamhet

Astrid Lindgrens Värld stängde ned för besökare för två månader sedan. I september öppnar man upp så smått igen genom att dra igång lunchserveringen.

Jocke Johansson är vd på ALV som öppnar upp lunchserveringen på Stadsmästargården i september.

Jocke Johansson är vd på ALV som öppnar upp lunchserveringen på Stadsmästargården i september.

Foto: Ivonne Svahn

Vimmerby2020-08-21 11:00

Den 21 juni var sista dagen som Astrid Lindgrens Värld tog emot besökare. Restriktionerna till följd av coronapandemin tvingade temaparken att slå igen lagom till att högsäsongen skulle dra igång.

– Det har varit en konstig känsla att gå runt i parken på sistone. En normal sommar är det fullt av liv och rörelse, men nu har det varit tvärtyst, säger Jocke Johansson som är vd på Astrid Lindgrens Värld.

Vad har hänt i parken under de senaste två månaderna?

– Eftersom vi inte har kunnat tjäna några pengar har vi fått dra in på kostnader och bara gjort det absolut nödvändigaste. Det handlar om enklare underhåll av fastigheter samt grönytor och en del planteringar, säger Jocke Johansson.

Men en del av verksamheten som planeras komma igång inom kort är lunchserveringen på Stadsmästargården. Den öppnar 1 september.

– Vi vägde fram och tillbaka länge hur vi skulle göra med luncherna. Det är många Vimmerbybor som frågat om detta så till slut tog vi beslutet att köra igång. Därmed kan vi ta bort permitteringen på sex tillsvidareanställda på köksavdelningen. Det känns bra att kunna välkomna folk igen, säger Jocke Johansson.

Tidigare år har Astrid Lindgrens Värld haft lekparksöppet i parken i samband med luncherna. Så kommer det dock inte att bli i år.

– Vi har fått en del förfrågningar kring det också, men med tanke på att tiderna är som de är har vi valt att inte öppna parken alls. Det kan dock komma att ändras, säger Jocke Johansson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!