Klart: Då startar ny utbildning i Vimmerby

Campus Vimmerby är en av fyra platser i landet som från hösten 2021 kommer erbjuda en ny grundlärarutbildning med inriktning mot personal i fritidshem.

Mattias Nordqvist är chef på Campus Vimmerby som startar en ny utbildning hösten 2021.

Mattias Nordqvist är chef på Campus Vimmerby som startar en ny utbildning hösten 2021.

Foto: Arkiv

Vimmerby2020-08-13 13:30

Det är Linköpings universitet som står bakom utbildningen som förutom i Vimmerby även ska ske i Motala, Norrköping och Katrineholm. Utbildningen kommer att bedrivas i samarbete med Campus Vimmerby.

– Att vi startar en utbildning som gör att man kan kombinera arbete med en lärarutbildning är unikt. Sedan tidigare finns kortare vidareutbildningar, men här får man en komplett treårig lärarutbildning, som man kan kombinera med det jobb man redan har, säger Jörgen Nissen, ansvarig för lärarutbildning vid Linköpings universitet i ett pressmeddelande.

Varför behövs den här utbildningen?

– Det finns mycket personal inom fritidshem som inte är legitimerade lärare, vilket det numera finns krav på. Just den här utbildningen är en bra chans för de som vill kompetensutveckla sig. Både för boende i Vimmerby kommun och i närliggande orter, säger Mattias Nordqvist som är Campuschef på Vimmerby kommun.

Utbildningen sker via så kallat e-lärande. Det innebär att studenterna fysiskt träffas på Campus Vimmerby och tar del av nätundervisningen tillsammans. 

– Jämfört med distansundervisning, som är individuell, slutför studenter i högre utsträckning sina studier när de är del av en grupp som regelbundet träffas, säger Mattias Nordqvist.

Studierna sker på 75 procent studietakt över tre år och krav på yrkeserfarenhet ställs. Ansökan till utbildningen kommer att kunna göras nästa vår, med start hösten 2021.

Den nya utbildningen ger en grundlärarexamen med inriktning mot arbete på fritidshem.
Den nya utbildningen ger en grundlärarexamen med inriktning mot arbete på fritidshem.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!