Kommunen köper ny båt till torget

Det blir en ny båt på sommartorget i Vimmerby. Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott beslutade på tisdagen att investera sammanlagt 370 000 kronor i en ny båt.

Den gamla båten som stått på torget varje sommar i minst 20 år är utdömd. Nu ska en ny köpas in. Det bekräftar Daniel Nestor (S).

Den gamla båten som stått på torget varje sommar i minst 20 år är utdömd. Nu ska en ny köpas in. Det bekräftar Daniel Nestor (S).

Foto: Jimmy Karlsson/Sofie Olsson

Vimmerby2023-03-29 11:55
undefined
Daniel Nestor (S) är ordförande i kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott som beslutat att köpa en ny båt till sommartorget.

– Det blir en ny lekplatsutrustning i form av en båt som klarar regelverket för säkerhet. I investeringen på 370 000 kronor ingår både inköp av båten och fundamentet som anpassas för att det ska gå att flytta den smidigt mellan säsongerna, säger Daniel Nestor (S), ordförande i utskottet.

Förra veckan blev det känt att skeppet som stått på torget varje sommar i ett 20-tal år inte längre klarar säkerhetskraven. Det blev ganska många anmärkningar vid senaste besiktningen, bland annat var det höjden och bristande fallskydd som gjorde att båten dömdes ut. 

Det har fått kommunen att söka efter en lösning och man har tittat på flera alternativ, och bland annat jämfört att renovera den gamla båten med att köpa en ny båt.

undefined
Sommartorget i Vimmerby öppnar sista helgen i maj.

På tisdagen valde samhällsbyggnadsutskottet väg. En ny båt beställs och meningen är att den ska vara på plats när Sommartorget ställs i ordning sista veckan i maj.

– Det garanterar leverantören, men vi skulle helst vilja ha den en vecka tidigare för att det går åt en del montage också. Vi får se hur det blir, säger gatuchefen och t.f samhällsbyggnadschefen Roger Lindell.

Någon specifik upphandling görs inte för inköpet av båten.

– Nej, den här beställningen faller inom det ramavtal vi har upphandlat sedan tidigare för just lek- och badplatsutrustning.

Har ni pengar till investeringen i kärva ekonomiska tider?

– Ja, det är en viktig satsning. Vi tar resurser från kontot för allmänna arbeten 2023, säger Daniel Nestor.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!