Klart: Festen i Vimmerby ställs in

Nu är det klart - det blir inget öltält i Källängsparken i Vimmerby i sommar.

"Jättetråkigt, men vi får göra det bästa av det i år och vi siktar vi på att 2021ska bli kanon" säger Maria Wester på Åbro om att årets öltält i Källängsparken ställs in.

"Jättetråkigt, men vi får göra det bästa av det i år och vi siktar vi på att 2021ska bli kanon" säger Maria Wester på Åbro om att årets öltält i Källängsparken ställs in.

Foto: Jimmy Karlsson

Vimmerby2020-05-27 13:21

– Vi har bestämt att ställa in. Vi har väntat in i det sista med vi inser att det går inte med de restriktioner som fortfarande gäller, säger Maria Wester, restaurangchef på Brygghuset.

Öltältsfesten i Källängsparken är populär bland Vimmerbyborna och brukar locka flera tusen besökare. I år låg festligheterna lite senare än vanligt, helgen efter midsommar. Det gjorde att hoppet länge levde att den skulle kunna bli av trots pandemin.

Men så blir det inte.

– Det går bara inte. Sen är det jättetråkigt, men vi siktar redan till 2021 och har bokat för öltälten då istället. Det känns för osäkert att göra försöka till hösten, säger hon.

Har ni redan klart med artister också till nästa år?

– Det blir nästintill samma som skulle ha varit i år. Vi har inte gått ut med vilka det var, och än har vi inte helt klart från alla för nästa år.

Den som tänkt att gå på öltält kan trösta sig med att gå på ölets dag på bryggeriet som alltid infaller tredje onsdagen i juli.

– Det finns en övergripande bestämmelse om att varje bryggeri får avgöra hur man gör med Ölets dag. Vi har bestämt att genomföra det och ökar på till fem turer, men då med max 49 deltagare i varje grupp, säger hon.

Arrangemanget brukar locka 300-400 besökare.

– Vi kan också dubbla varje tur så det blir en i halvtimman om det behövs.

Hon är glad över tisdagens besked att Astrid Lindgrens Värld öppnar.

– Vi är oerhört tackamma för det. Hela stan behöver att turister som är friska, pigga och försiktiga kommer hit.

Karta: Källängsparken
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!