Klart för komplett fotbollsarena

"Den viktigaste matchen vi har vunnit" sa Vimmerby IF:s Stefan Bragsjö som satt på läktaren när fullmäktige beslutade att bygga färdigt Ceosarenan med en komplett servicebyggnad.
Projektet beräknas kosta åtta miljoner och ska vara klart till sommaren.

"Vi vann viktigaste matchen!" Vimmerby IF:s Magnus Budo Ericsson, Stefan Bragsjö och Bertil Karlsson gläds över fullmäktiges beslut om Ceosarenan.

"Vi vann viktigaste matchen!" Vimmerby IF:s Magnus Budo Ericsson, Stefan Bragsjö och Bertil Karlsson gläds över fullmäktiges beslut om Ceosarenan.

Foto:

Vimmerby2012-12-19 10:16


- Äntligen är vi framme för ett avgörande om fotbollsarenan. Det har tagit åtta sorger och sju bedrövelser, främst beroende på kommunala brister och politiskt vankelmod, och ändå finns det det de som fortsätter att kasta grus i maskineriet, sade Annika Carlson, M, när hon inledde debatten och yrkade bifall till kommunstyrelsens förslag, som i grunden lagts fram av kultur- och fritidsnämnden.

Hela byggnaden
Förslaget innebär att kommunen tar över hela Ceosarenan och bygger den klar med en komplett servicebyggnad med omklädningsrum, föreningslokal, servering och förråd. Drygt 500 kvadratmeter ska det bli.
Samtidigt ska VIF flytta läktaren från Vimarvallen, som nu tjänat ut.
VIF hyr den nya anläggningen av kommunen till 70 procent. Resterande 30 hyrs av andra fotbollsföreningar i kommunen.
Den här uppgörelsen ersätter det gamla avtalet från 2009. Det angav att kommunen skulle bygga konstgräsplanen, sedan skulle VIF bygga resten av egen kraft och äga och driva anläggningen. Så har det inte blivit.
Göran Gustafsson, KD, ifrågasatte varför, och menade att det skulle bli bättre och billigare för alla om det avtalet fortsatte att gälla.
Han hänvisade också till gamla skriftväxlingar mellan kommunen och föreningen.
- Där står att man kan få bidrag från Arvsfonden, Boverket och idrottsrörelsen på flera miljoner. VIF anger också att man kan lägga ett stort antal arbetstimmar och då skulle byggnationen hamna på uppskattningsvis 4,7 miljoner och 30 procent av det kan man få i kommunsalt investeringsstöd. Då är det drygt tre miljoner kvar att finansiera för klubben och det har man också tidigare angivit att man är beredd att göra, sade han.
KD lade också ett eget yrkande om en sådan lösning plus att kommunen bygger rondell, infart och parkeringsplats.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om