Klart för nya lokaler för Holmström Bil

Holmström Bil AB går vidare med planerna för sin mångmiljoninvestering vid Ceos. Samtidigt har man hyrt ut den nuvarande fastigheten från och med november. - Det här är en riktigt bra lösning för oss och för Vimmerby, säger platschefen Anders Marteleur.

Ny anläggning. Här ska Holmströms Bil bygga nya lokaler - och Anders Marteleur är säker på att Vimmerbydelen av företaget kommer att sälja Mercedes trots att man tappat sin agentur.

Ny anläggning. Här ska Holmströms Bil bygga nya lokaler - och Anders Marteleur är säker på att Vimmerbydelen av företaget kommer att sälja Mercedes trots att man tappat sin agentur.

Foto:

Vimmerby2014-03-29 05:07


Holmström Bil AB:s planer på en helt ny anläggning vid Ceos-området blir verklighet. Efter att ha skrivit ett sjuårigt hyresavtal med ett ännu okänt företag för sin nuvarande fastighet är finansieringen löst.
- Vi har hittat en lösning för att kunna gå vidare med våra planer för en ny, toppmodern anläggning. Hösten 2015 hoppas jag att allt ska vara klart, men det är svårt att säga, säger Anders Marteleur.

"Fortfarande till salu"
Den nuvarande fastigheten har varit till salu under en tid
- Det har funnits ett visst intresse, men de har inte kommit upp i de nivåer vi vill ha.
Istället hyrs en stor del av fastigheten ut till ett annat företag. Kontraktet är skrivet på sju år och inflyttning sker redan i november i år. Marteleur vill inte avslöja vilket företag det rör sig om.
- De ska informera sin personal i helgen och kommer att gå ut med information under början av nästa vecka. De finns representerade på 65 orter och har 2 000 anställda i Sverige.
Finns de i Vimmerby idag?
- Det kan jag inte svara på.

Tappar agentur
Servicedelen i Holmström Bil kommer att finnas kvar på samma plats ända fram tills att de nya lokalerna vid Ceos står klara. Däremot behöver bolaget en tillfällig lösning för försäljningsdelen. Senast 1 november ska man vara ute ur de nuvarande lokalerna.
- Det är inte riktigt löst än, men vi har några alternativ som vi tittar på.
Kan Karlbergsfastigheten bli aktuell?
- Jag vill inte spekulera om det.
Det står också klart att Holmström Bil i Vimmerby har blivit av med agenturen för Mercedes-Benz, ett märke som man har sålt sedan 1960. Västerviksdelen av företaget har dock kvar sin ställning som auktoriserad återförsäljare.
- Vi har gått skilda vägar. Lokalerna i Vimmerby är inte Mercedes-mässiga och uppfyller inte våra krav, säger Sverker Dahl, pressansvarig på Mercedes-Benz i Sverige.
Hur blir det när Holmströms bygger nya lokaler?
- Det är en fråga som Holmströms ska svara på. Så länge de inte uppfyller våra krav kommer de inte att få någon auktorisation. Jag känner inte till deras planer på nybyggnation, men självklart får Holmströms fortsätta sälja Mercedes i Vimmerby om lokalerna uppfyller våra krav.
Diskuterar ni en lösning med andra återförsäljare än Holmströms Bil?
- Det pågår alltid diskussioner med återförsäljare, och en sådan process tar tid. Där är vi absolut inte idag.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om