Klart för sex nya tillagningskök

Det blir sex nya tillagningskök. Återgången ska vara klar till hösten 2014. Investeringen kostar totalt 1,1 miljoner kronor.
Centralköket ska laga mat till Vimarskolan och hemtjänsten och sannolikt de nya enheter som öppnas under året.

Vimmerby2013-03-21 07:25

Socialdemokraterna reserverar sig mot att även gymnasieköket ska ställas om till tillagningskök. Utöver det har partiet markerat flera frågor i anslutning till beslutet.
- Vi har jobbat för en återgång en längre tid. Nu är den igång och det här innebär tydliga besked till personalen, till de som ska äta maten, till kostenheten och till fastighetskontoret. Nu kommer en stor del av maten att lagas nära de som ska äta den, säger kommunstyrelsens ordförande Micael Glennfalk, M.

De sex nya köken
De kök som ska bli tillagningskök igen är Storebro skola, skolan och Vidala i Södra Vi, Frödinge skola, Rumskulla skola, AL-skolan och till sist gymnasieskolan i Vimmerby. Utöver dessa är redan skolköket i Tuna ett tillagningskök.
Enligt de beräkningar t.f kostchefen Mikael Palm tagit fram blir fördyringen 13 000 kronor om året jämfört med den nuvarande organisationen. Investeringarna är små. Förutom vid gymnasiet där man måste investera cirka 900 000 kronor.
- Gymnasiet tas sist. Med det här kommer vi åt problemet med överproduktionen vid kylmatssköket och det blir matlagning nära de som ska äta, säger Micael Glennfalk.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om