Han är Vemabs nya vd: "Det är en spännande utmaning"

Nu har Vimmerby Energi & Miljö presenterat en ny vd. Det blir Olle Fogelin som tar över det kommunala bolaget.

Vemabs nya vd Olle Fogelin tillsammans med Vemabs styrelseordförande Ola Gustafsson (KD). "I en lite mindre kommun har man möjlighet att bedriva mycket verksamhet inom service och infrastruktur", säger Olle Fogelin om sitt nya jobb. Samtidigt menar han att energibranschen står inför många utmaningar.

Vemabs nya vd Olle Fogelin tillsammans med Vemabs styrelseordförande Ola Gustafsson (KD). "I en lite mindre kommun har man möjlighet att bedriva mycket verksamhet inom service och infrastruktur", säger Olle Fogelin om sitt nya jobb. Samtidigt menar han att energibranschen står inför många utmaningar.

Foto: Pressbild

Vimmerby2022-02-22 10:07

Olle Fogelin kommer närmast från en tjänst som utvecklingschef på Mölndal Energi AB och för närvarande bor han också i Sävedalen utanför Göteborg. Han tillträder sin nya tjänst i Vimmerby den 23 maj.

– Det är en spännande utmaning. Vemab har en samhällsviktig och bred verksamhet för kommunens invånare och det är en fantastisk möjlighet att få vara med och bidra, säger Olle Fogelin till Vimmerby Tidning.

Vilka ambitioner går du in med?

– Nu har jag precis tackat ja till tjänsten och detaljer får vi återkomma till längre fram. Rent generellt har jag jobbat i energibranschen i många år och kan säga att det finns många utmaningar. Vi känner alla till elpriserna som fluktuerat det senaste och det är den världen som energibolagen har att hantera. Vi lever i en föränderlig värld och det gäller att man är på alerten, men i slutändan ska man leverera någonting till ägarna, som i det här fallet är kommunens invånare, och vi ska också ha en miljömässig profil och bra service.

Hur ser din koppling till Vimmerby ut? 

– Jag har ingen koppling till Vimmerby men jag har jobbat i många år och skaffat mig en bred erfarenhet över hela landet. När jag såg den här annonsen pratade jag med rekryteringsföretaget och fick en väldigt god bild av verksamheten. I en lite mindre kommun har man möjlighet att bedriva mycket verksamhet inom service och infrastruktur. 

Kommer du att flytta hit? 

– Privat är jag i en situation där barnen har blivit unga vuxna och inte har samma behov av att ha båda sina föräldrar hemma varje kväll, men inledningsvis kommer jag att veckopendla. Finns det behov av att jag är på plats över helger kommer jag att lösa det och i framtiden får vi se. Jag ser långsiktigt på det här uppdraget men det vore fel av mig att lova något, säger Olle Fogelin.

Olle Fogelin valdes ut bland 46 sökande och kommer enligt anställningsavtalet börja med en lön på 92 000 kronor per månad.

– Vi har valt Olle Fogelin som den vi tror är bäst lämpad för uppdraget att leda bolaget. Vimmerby Energi & Miljö AB är ett företag med gott renommé och hög uppmätt nöjdhet både bland kunder och den egna personalen. Här finns mycket att förvalta samtidigt som bolaget ständigt behöver utvecklas för att följa med de tekniska framstegen och vara en konkurrenskraftig aktör i branschen, säger Vemabs styrelseordförande Ola Gustafsson (KD) i ett pressmeddelande.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!