Klart ja till omstridd plan

Kommunstyrelsen säger ja till det senaste förslaget för ny detaljplan för gamla förskolan Villekulla. Det innebär att förskolan kan byggas om till gruppbostäder för funktionshindrade

Vimmerby2010-11-11 07:37

- Det blev ett enigt beslut och ingen som helst diskussion om något annat än att föreslå fullmäktige att anta planen, säger Tomas Peterson, m,.
Planen och kommunens ambitioner att i två steg bygga om och bygga till den utdömda förskolan till gruppboende för handikappomsorgens räkning har varit föremål för en omfattande debatt.
Först var det villaägarna i grannskapet som reagerade mot kommunens planer. De protesterade och befarade mera trafik och sjunkande värde på villorna om det byggdes ett gruppboende i kvarteret. De hade också synpunkter på byggnadens storlek som det ansåg var för stor för den aktuella tomten och att verksamhet av det här slaget inte passade in i ett bostadsområde.
Det fick i sin tur debattvågorna att svalla. Många reagerade mot åsikterna att handikapppade inte passade in i ett bsotadsområde.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om