Klart med köpare till Storebro Bruk

Nu är det klart med en ny ägare till Storebro. Investeringsbolaget R12 köper resterande delar av Nimbuskoncernen.
Storebroföretaget kommer att säljas vidare till företagaren Roger von Haugwitz.
Konkursförvaltaren Rickard Ström är nöjd över att arbetstillfällen och verksamheterna har räddats.

Paragon 31 en av de lyxbåtar som tillverkas i Storebro. Den nye ägaren avser att vidareutveckla varumärket och produktionen i Storebro. Foto: Anders Lagerman

Paragon 31 en av de lyxbåtar som tillverkas i Storebro. Den nye ägaren avser att vidareutveckla varumärket och produktionen i Storebro. Foto: Anders Lagerman

Foto:

Vimmerby2012-09-19 06:10


- Genom försäljningen till R12 och den tidigare genomförda försäljningen har arbetstillfällen bibehållits och utrymme och bra förutsättningar skapats för fortsättande och utveckling av verksamheterna vid samtliga rörelsedrivande enheter i Nimbus-koncernen, säger han i en kommentar till Göteborgs-Posten.

Avtal klart
Sent på måndagskvällen blev en uppgörelse klar om framtiden för de två återstående företagen i Nimbus-koncernen sedan Ryds såldes förra veckan.
För Storebro Bruk med drygt 70-tal anställda innebär det att företaget först ingår i den uppgörelse som blev klar på måndagen där investeringsbolaget R12 köper Nimbus-gruppens verksamheter i Göteborg, Mariestad och Storebro samt varumärkena Nimbus Boats och Paragon Yachts ur koncernens konkursbo.

Storebro säljs vidare
Storebro Bruk kommer dock inte att bli kvar i den nya ägarkonstellationen utan ska säljas vidare till företagaren Roger von Haugwitz som i dag driver flera företag i Stockholm. Bland annat en marina och ett företag i avloppsbranschen, som enligt GP har stor lönsamhet.
Vår tidning har sökt honom för en kommentar om hans planer med Storebro Bruk. Men han har inte gått att nå under tisdagen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om