Klart med pengar till ishallen nästa år

Fullmäktige klubbade alldeles nyss investeringen på 11,2 miljoner till ishallen nästa år. Magnus Gustafsson ville veta vem som ska betala.

Ishallen i Vimmerby ska rustas för 11,2 miljoner nästa år.

Ishallen i Vimmerby ska rustas för 11,2 miljoner nästa år.

Foto: Rebecca Forsgren Malmström

Vimmerby2018-05-28 19:30

– Ska kommunen minska det egna kapitalet? Ska hyran höjas för Vimmerby Hockey eller för någon annan? Eller är det en skattehöjning på 30 öre som måste till för att få fram de elva miljonerna? Den här delen fattas, sade han och kallade finansieringen för "ett svart hål i budgeten".

Kommunalrådet Helen Nilsson (S) gick i svaromål.

– Det här är en fråga vi jobbat länge med och som behöver göras. Investeringen ligger inom ramen för investeringsbudgeten som ligger på uppemot 80 miljoner. Men jag kan inte säga i dag om just de elva miljonerna blir från eget kapital eller om vi lånar pengarna.

– Någon annan ska betala alltså, konstaterade Magnus Gustafsson.

Anneli Jakobsson (SD) ställde tre frågor om vilket kylsystem som används i dag och om man kan utveckla hallen från A- till B-hall om så skulle krävas samt hur investeringen påverkar driftkostnaden. När hon inte fick de svar hon ville ha yrkande hon återremiss. Den röstades ner med 38 röster mot två. Tre ledamöter avstod.

Därmed klubbades investeringen på 11,2 miljoner.

Jimmy Karlsson

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!