Ny hyresgäst tar över tom butikslokal i centrum

För omkring en månad sedan kunde Vimmerby Tidning berätta att tatueringsstudion på Storgatan i centrala Vimmerby slår igen. Kort därefter tömdes lokalen men Vimmerbyborna kommer inte att behöva dras med en tom lokal i centrum särskilt länge till.

Fogelvik fastigheter bekräftar på tisdagen att lokalen på Storgatan är uthyrd till en ny hyresgäst.

Fogelvik fastigheter bekräftar på tisdagen att lokalen på Storgatan är uthyrd till en ny hyresgäst.

Foto: Johannes Widergren

Vimmerby2024-04-23 20:00

Fastigheten, vid namn Lärkan 3, ägs av bolaget Fogelvik fastigheter och på tisdagen bekräftade man att lokalen där tatueringsstudion låg redan hyrts ut till en ny gäst.

– Jajamän, den är uthyrd och kommer nog att etableras nu under sommaren här. Lokalen ska vara inflyttningsklar första augusti, säger Niklas Andersson, tekniskt ansvarig på Fogelvik fastigheter, till Vimmerby Tidning.

Niklas Andersson berättar vidare att lokalen hyrs ut till en ny verksamhet som ska ta över. På tisdagen har han haft ett möte med dem men han berättar också att personerna bakom verksamheten inte vill gå ut med något än.

– De tycker att det är lite för tidigt och vill avvakta, säger han.

Vilken typ av verksamhet rör det sig om?

– Det kan jag nog inte heller avslöja än.

undefined
Verktyg innanför fönstret skvallrar om att någonting är på gång i lokalen.

Ska lokalen renoveras eller byggas om?

– Det är bara ytskikt och dörrhål och lite sådant som ska fixas till, det är en väldigt liten ombyggnation.

Har ni haft många intressenter?

– Nej, det har vi faktiskt inte utan här träffade vi rätt med en gång. Vi hade bara kanske 2-3 intressenter som hört sig för lite. Jag tror att läget för lokalen är riktigt bra.

undefined
Niklas Andersson, tekniskt ansvarig på Fogelvik fastigheter, vill inte avslöja än vilken verksamhet som kommer att flytta in i lokalen.
undefined
Lokalen tömdes snabbt efter att den tidigare hyresgästen, en tatueringsstudio, meddelade att verksamheten skulle läggas ner.

Fogelvik fastigheter äger bland annat också en för närvarande tom butikslokal på Drottninggatan 20 i Vimmerby, mitt emot Rusta. 

– Vi håller på och jobbar på det men det är inte helt färdigt. Vi ska räkna lite och det ska byggas om lite, säger Niklas Andersson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!