Klart: Ny profil på gymnasiet i höst

Vimmerby gymnasium får till hösten en ny profil med fokus på skrivande och litteratur. Inriktningen blir skrivande, film- och tv-produktion.Varför den profilen?

Arkivbilder, montage

Arkivbilder, montage

Foto: essica Gow TT/ Vimmerby Tidning

Vimmerby2019-01-23 21:00

I dag har de som studerar på gymnasiet i Vimmerby möjlighet till utökade program där man kan fördjupa sig i dans-, fotboll eller ishockey.

Vid det senaste sammanträdet i barn- och utbildningsnämnden gavs klartecken till ännu en inriktning i form av en skrivande- och litteraturprofil.

Vimmerby gymnasium har fått uppdraget att starta utbildningen till hösten. Något som kommer att ske i samarbete med Kulturskolan.

Kurserna omfattar totalt 300 poäng fördelat på skrivande, litteratur samt film- och tv-produktion.

– För vi har Astrids författarskap som förebild. Hennes författarskap ligger i grunden, säger nämndens ordförande Peter Karlsson (C).

Samarbete med andra verksamheter och aktörer inom de olika områdena väntas.

– I kommunen håller det på att starta en litteraturnod och verksamheterna kan ha nytta av varandra, ger Marie Nicholson, (M) förste vice ordförande, som exempel.

Tiden för ansökning är knapp och hur väl man har lyckats att marknadsföra profilen och vilket intresse som finns vet man inte.

– Jag tror det kan finnas ett intresse och alla är inte inte intresserade av sport. Vi måste profilera oss. Här ges möjlighet att hålla på med sin hobby och samtidigt gå ett gymnasieprogram, säger Peter Karlsson.

– Det är rätt tänk att ha profiler. Vi vill få våra ungdomar att stanna kvar och locka andra från andra kommuner. Det gör väldigt stor skillnad hur många som lämnar kommunen för utbildning någon annanstans, säger Marie Nicholson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om