Klart: Så blir det med undervisningen på gymnasiet

Från och med måndag blir det distansundervisning för Vimmerby gymnasium. Nu har detaljerna för hur det ska organiseras spikats.

Från och med måndag minskar elevantalet på plats på gymnasiet till hälften.

Från och med måndag minskar elevantalet på plats på gymnasiet till hälften.

Foto: Magnus Strömsten

Vimmerby2020-11-19 09:41

– I lite förebyggande arbete och för att kunna glesa ut lite mera, så kommer vi ha halva elevstyrkan på plats varannan vecka, säger Anders Eriksson, verksamhetschef för Vimmerby gymnasium.

Det innebär att ena veckan kommer alla elever i årskurs ett och halva årskurs två vara på plats i skolan för undervisning. Den andra hälften av årskurs två och hela årskurs tre kommer då att få sin undervisning på distans. Den andra veckan gör man helt enkelt ett skifte och så kommer det att fortlöpa till terminens slut. För elever som läser praktiska ämnen kommer man försöka förlägga det under den veckan de är på plats och mer av de teoretiska ämnena under distansveckan. 

– Det är tanken att det ska gå igång från och med måndag. Det kommunicerades ut till elever och medarbetare som fick veta hur det är tänkt igår kväll. Sen jobbar man resten av veckan, idag och imorgon, med att organisera det här lite, för det är lite saker som återstår att lösa. Men huvudspåret är att vi ska ha hälften av eleverna på plats och hälften på distans, säger Eriksson.

Hur känns det att ha fattat det här beslutet?

– Det känns bra för det finns en oro både bland personal och elever att vi ska få en smittspridning och att man ska bli sjuk. Så kan vi ta vidta åtgärder både för att minska smittspridningsrisken och för att personal och elever känner sig lite tryggare så är det mycket vunnet att göra så. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!