"Klart vi är oroliga för skolan"

Djursdalaeleverna får från och med den här terminen åka buss till Södra Vi skola för att ha slöjd. Och sexorna har dessutom hemkunskap och språk på skolorna i Vimmerby.En utlokalisering av undervisningen som får föräldrarna i Djursdala att gå i taket.- Vi har inte fått någon rimlig förklaring till det här. Om ämne efter ämne försvinner från vår skola kan vi snart få höra att det är lika bra att den läggs ner, säger Therése Ek Sandberg i föräldraföreningens styrelse.

Vimmerby2012-09-27 06:17

Nu jäser det i Djursdala. Från och med den här terminen får eleverna i år 3-5 åka till Södra Vi skola för att ha slöjd. Slöjdlokalerna på den egna skolan är det inget fel på, menar föräldrarna.

Buss
- Träslöjdslokalerna är i bra skick och några nya symaskiner till syslöjden är väl ingen kostnad i jämförelse med att köra alla barn i buss fram och tillbaka till Södra Vi för att de ska ha slöjden där istället, säger Therése Ek Sandberg i Djursdala skolas föräldraförenings styrelse.
Föräldraföreningens ordförande Lars Sandberg har ett barn som går i sexan. De äldsta eleverna i Djursdala har språkval, hemkunskap och slöjd i Vimmerby.
- Att man har sin språkundervisning på den skola där man senare ska börja högstadiet finns det ju en poäng med. Det är en mjukstart för dem. Men vad är vitsen med slöjden i Södra Vi?

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om