KLART: Vimmerbybo tar över Frasses

Hamburgerrestaurangen Frasses i Vimmerby har varit stängd sedan slutet på september - men nu ska den öppna igen. Med nytt koncept.
- Jag tar över själv 1 januari och kommer att driva det som franchiseföretagare för Frasses. Det känns jättebra och jag har fått fria händer att komplettera menyn, säger fastighetsägaren Simon Sauma, som drev Mr. Burger i lokalerna innan Frasses kom till Vimmerby- och därmed sluter cirkeln.

Fastighetsägaren Simon Sauma tar över maskiner och utrustning och driver Frasses vidare som franchiseföretagare.

Fastighetsägaren Simon Sauma tar över maskiner och utrustning och driver Frasses vidare som franchiseföretagare.

Foto:

Vimmerby2017-12-05 07:30

Ryktena om att Frasses lägger ner i Vimmerby och att en annan stor hamburgerkedja är på väg in kan fastighetsägaren Simon Sauma dementera.

-Nej, nej, så blir det inte. Vi har precis kommit överens om att jag köper alla maskiner, utrustning och möbler, och jag tar över som franschiseföretagare för Frasses från 1 januari, säger Simon Sauma.

Tidigare drev han hamburgerrestaurangen Mr. Burger i lokalerna. Förra sommaren blev det hamburgare i ny regi, när den norrländska kedjan Frasses arrenderade fastigheten och slog upp portarna i juni 2016. Efter den tillfälliga stängningen i höstas har rykten kring hamburgerrestaurangens framtid florerat.

- Frasses har varit nöjda, men det har varit en del omsättning av personal och av det skälet varit lite svårigheter. Nu har vi hittat en fin lösning som båda parter är nöjda med. Jag tror faktiskt det är lite enklare för mig, som finns i Vimmerby, med just personalbiten, säger Simon Sauma.

Hur många anställda han nu måste rekrytera återstår att se.

- Det är ju stora skillnader mellan sommar och vinter, men kanske två heltidstjänster vintertid och 4-5 under sommaren. Jag hoppas att vi kan vara igång igen någon gång i januari.

Någon förändring av lokalerna - eller drive-in - kommer det inte att bli.

- Drive- in funkar inte i det läget. Lokalerna är renoverade för ett och ett halvt år sedan, så det är bara att sätta igång när jag hittat rätt personer.

Förändringar på menyn blir det däremot.

- Jag har fått fria händer och kommer att komplettera hamburgarna med annat, som kötträtter och rödspätta och liknande. Jag tror att det är rätt väg att gå och det här känns riktigt bra.

Rebecca Forsgren Malmström

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om