Klassindelning upprör föräldrar

"Kanske ska vänta in folkomröstningen först, eller?"

I brevet får föräldrarna veta att de blivande klasserna ska vara klara vecka 8, precis efter folkomröstningen

I brevet får föräldrarna veta att de blivande klasserna ska vara klara vecka 8, precis efter folkomröstningen

Foto:

Vimmerby2015-12-17 06:45


Vad betyder folkomröstningen om skolorna? Igår fick föräldrar med barn på Djursdala skola veta att arbetet med nya klasser är igång och att de blivande klasserna ska vara klara dagarna efter att kommuninvånarna sagt sitt.

Söndag 21 februari är det folkomröstning om skolorna i Vimmerby kommun. Redan veckan därpå ska de nya klasserna i den nya skolstrukturen vara klara, enligt information som nu gått ut till berörda föräldrar med barn på Djursdala skola. Arbetet med elevsammansättning, klasser och grupper är redan igång.

- Hur kan man gå ut med klassammansättningar precis efter folkomröstningen? Det är fruktansvärt respektlöst mot de 2 887 som skrivit under för att låta folket få säga sitt i den här frågan, säger en förälder, som tycker att budskapet går stick i stäv mot det förvaltningschef Birgitha Sahlin sagt om att det fria skolvalet färdigställs i mars, efter folkomröstningen.

Föräldern som kontaktat tidningen tycker att brevet är minst sagt provocerande.

- De hoppas väl att de ska få oss föräldrar att ge upp, genom att skicka ett sånt här brev. Och att alla ska tro att det är lönlöst att gå och rösta. Men det är det förstås inte!

Vi har sökt förvaltningschef Birgitha Sahlin för en kommentar.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om