Namninsamling till stöd för utvisningshotade familjen

Klasskamrater och deras föräldrar. Vimmerby IF. Korskyrkan. Det är många som engagerar sig och ger sitt stöd för utvisningshotade familjen Berisha i Vimmerby.

Tre klasskompisar till Eliza i sjuan på AL-skolan som ska samla namnunderskrifter för familjens Berishas situation. Fr. Ella, Xiaoyi och Royya.

Tre klasskompisar till Eliza i sjuan på AL-skolan som ska samla namnunderskrifter för familjens Berishas situation. Fr. Ella, Xiaoyi och Royya.

Foto: Jimmy Karlsson

Vimmerby2021-01-31 20:08

– Jag tycker så synd om Eliza och hela familjen och vill så gärna hjälpa dem, säger Xiaoyi, som går i samma klass som Eliza Berisha i sjuan på AL-skolan i Vimmerby.

– Hon är min bästa vän och har alltid varit där för mig, fast hon hela tiden haft allt det här inom sig. Det är hemskt, det är inte rätt att göra så här mot dem, säger Royya.

Från skolans sida försöker man också ge det stöd som man kan inom de begränsningar som råder för verksamheten.

– En fruktansvärd situation för familjen förstås, men det är även svårt och jobbigt för eleverna i klassen som ser sin kompis sen många år så ledsen och uppgiven, säger Josephine Svensson, rektor på AL-skolan.

Skolan har gett klartecken att namninsamlingen Lennart Nilsson i Korskyrkan tagit initiativ till får ske på skolan.

Även Vimarksolan, där Enisa Berisha går i femman, säger okej till samma namninsamling.

– Vi har tillåtit att den namninsamlingen får göras på skolan och kompisarna i hennes klass har skrivit brev till henne sen de fick veta om situationen. Även vårdnadshavare till elever i klassen har regerat över beskedet, säger Åsa Lindgren, rektor för mellanstadiet på skolan.

Vimmerby IF, där Alkind Berisha spelar fotboll, agerar också.

– Vi hjälper till med den namnlista Lennart Nilsson skapat, säger Magnus Budo Ericsson.

– Människor reagerar väldigt stark så snart de får höra om den här familjens öde och situation, säger Lennart Nilsson som står familjen nära sen flera år.

Karta: Vimmerby
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!