Klen uppslutning på nya partiets första årsmöte – så ser styrelsen ut

Landsbygdspartiet oberoende har tagit det första steget för att etablera sig i Vimmerby kommun och Kalmar län. Det skedde på det första årsmötet som hölls i Pelarne i lördags.

Deltagarna på det första årsmötet med Landsbygdspartiet oberoende fick en rundtur på Pelarne skola av Rolf Eriksson. Foto: Magnus Strömsten

Deltagarna på det första årsmötet med Landsbygdspartiet oberoende fick en rundtur på Pelarne skola av Rolf Eriksson. Foto: Magnus Strömsten

Foto:

Vimmerby2017-05-08 14:23

Landsbygdspartiet oberoende har funnits sedan 2002, men deltog i val först 2010 och har sedan spridits i landet undan för undan. Pierre Lindell är vice ordförande för partiet på riksplan och verkar till vardags i Kinda kommun där han sitter på det mandat partiet fick i valet 2014.

– 2014 ställde vi upp i 16 kommunval och fick platser i nio. Störst är vi i Svenljunga där vi fick fem mandat. I våra trakter har vi mandat i Kinda, Valdemarsvik samt Uppvidinge kommun, berättar Pierre Lindell som var på plats i Pelarne för att leda årsmötet och informera om partiet.

– Som namnet antyder ligger vårt fokus på att jobba med frågor kring landsbygden. Att vi kallar oss för oberoende innebär att vi är öppna för att samarbeta från vänster till höger och jag har upplevt att många tycker att det går bra att samarbeta med oss, säger Pierre Lindell.

På årsmötet valdes den första styrelsen för partiet i Vimmerby enligt följande.

Ordförande: Conny Gunnarsson 
Sekreterare: Ann Louise Mårth Stenman
Kassör: Annika Johansson
Ledamöter: Jessika Hederud och Ann-Katrin Sporre.

– Det är ett bra läge att komma igång så här ett drygt år inför nästa val. Förhoppningen är att vi ska komma in i kommunfullmäktige och få en roll där vi kan vara med och påverka, säger Conny Gunnarsson som är en av initiativtagarna.

Uppslutningen på det första mötet blev inte riktigt vad man hoppats på, men Conny Gunnarsson ser ändå ljust på framtiden.

– Vi vet att det finns ett brett missnöje med det nuvarande styret av kommunen. Vi kommer börja med att ha informationsmöten i kransorterna där intresset för frågor vi vill jobba med är störst. Sedan tror jag att det är viktigt att få folk i Vimmerby att förstå att de lever på landsbygden också och inte i någon storstad.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om