Klippt för Motorikbanan

Nu har Vimmerbys barn en motorikbana. Banan vid Skogsbackens förskola är det första av flera uterum som Nationellt centrum för utomhuspedagogik planerar att ta fram i Vimmerby.

Vimmerby2009-04-22 06:33


- Både barn och vuxna mår bra av att vara ute och röra på sig. Genom att erbjuda utomhusmiljöer som kan vara en hjälp på traven avhjälper vi också de ökande barnsjukdomarna som fetma och diabetes, säger Katarina Johansson från Nationellt centrum för utomhuspedagogik, NCU.
NCU bedriver forskning vid Linköpings universitet och jobbar för att öka förståelsen för utemiljön som en viktig del och en bas för lärande - och som ett komplement till klassrummet och texter.
Numera finns ett centrum för utomhuspedagogik etablerat i Vimmerby, där kopplingen till Astrid Lindgrens kulturmiljöer och till barns lek, lärande och utveckling ska finnas med.
Motorikbanan vid Skogsbackens förskola är bara det första av flera planerade uterum som NCU ska ta fram i Vimmerby. Just den här lämpar sig för barn i åldern 1-5 år och barnen på Skogsbacken fick förstås äran att klippa bandet vid invigningen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om