Kloten börjar komma i rullning efter tuffa perioden

Verksamheten i Vimmerby Bowlinghall har gått på sparlåga en längre tid på grund av pandemin. "Vi tappade alla bokningar av event med företag".

Marcus Hammerman på bowlinghallen i Vimmerby tycker att verksamheten börjar återgå till det normala igen.

Marcus Hammerman på bowlinghallen i Vimmerby tycker att verksamheten börjar återgå till det normala igen.

Foto: Magnus Strömsten

Vimmerby2020-10-04 12:00

Mari Karlsson med familj driver Classic Bowl med bowlinghall, restaurang och bar i både Vimmerby och Gamleby. Verksamheten drabbades hårt av följderna av coronapandemin under våren, men har bitvis öppnats upp undan för undan på senare tid.

– Våren var tuff då vi tappade alla bokningar av event med företag som annars har blivit ett gångbart koncept. På sommaren brukar vi ha öppet lite mindre, men vi valde att stänga igen mer än vanligt när efterfrågan var begränsad, säger Mari Karlsson.

I takt med att intresset har tilltagit under hösten har öppettiderna utökats undan för undan. Den här veckan är den första man haft öppet dagligen.

– Vi har öppet varje dag framöver nu, men det är företrädesvis kvällar och helger som gäller. Seriespelet har kommit igång och pensionärsgäng som höll sig hemma under våren börjar nu hitta tillbaka och vill spela, säger Mari Karlsson.

Marcus Hammerman jobbar i bowlinghallen och har hittat rutiner för att få det att fungera.

– Vi städar och rengör kloten mer regelbundet och har möblerat glesare. Alla matgäster placeras i en separat lokal för att undvika trängsel, säger han.

Nytt för i höst är även att man börjat med quizkvällar på onsdagar och i november siktar verksamheten på att komma igång med julborden.

– Vi kan inte ta emot lika många gäster som vanligt, men det skulle vara viktigt för ekonomin om vi kan ha julbord. Bokningarna har börjat komma in, säger Marcus Hammerman.

Det har varit ett tufft halvår för Classic Bowl i Vimmerby.
Det har varit ett tufft halvår för Classic Bowl i Vimmerby.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!