KLT tvingar Malek att stanna hemma

Till Västervik går det bra. Men när Malek al-Maliki ska åka buss till Hultsfred stoppas han. Nu har han tröttnat på de olika beskeden från KLT:s chaufförer. - Jag vill kunna göra saker som andra gör, säger han.

Fast på busshållplatsen. Vid flera tillfällen har Malek al-Malaki stoppats från att åka med KLT:s bussar. Ibland får han åka med, ibland inte. Nu vill han och Nathalie Hjalmarsson veta vad som gäller.

Fast på busshållplatsen. Vid flera tillfällen har Malek al-Malaki stoppats från att åka med KLT:s bussar. Ibland får han åka med, ibland inte. Nu vill han och Nathalie Hjalmarsson veta vad som gäller.

Foto:

Vimmerby2013-08-21 06:13


Ibland får rullstolsburne Malek al-Maliki åka med KLT:s bussar. Ibland inte. Under de senaste månaderna har hans resor stannat på busshållplatsen vid flera tillfällen.
Senaste gången han nekades att resa med KLT var i slutet av förra veckan. Varför vet han inte.
- De säger olika saker hela tiden. Det är olika för olika chaufförer. För en del får jag åka med, för en del får jag inte det. Några säger att rullstolen är för stor, några att de inte kan spänna fast mig och några att det tar för lång tid, berättar Malek och fortsätter:
- Det finns en handikappsplats och det räcker att spänna fast rullstolen på två punkter. Så varför får jag inte åka med?

Olika besked
Även KLT har gett olika besked i kontakterna med Malek och hans assistent Nathalie Hjalmarsson.
- Först sa de att rullstolen var för stor, nu säger de att busschaufförerna gör fel och att de tycker att de är för jäkligt, berättar Nathalie.
Beskeden varierar inte bara mellan chaufförerna. Under förra veckan nekades Malek att åka med bussen till Hultsfred av samma chaufför som några dagar tidigare tillåtit honom att åka till Västervik.
- Jag litar inte på honom längre, säger Malek.
Vissa har även gett Malek ett otrevligt bemötande.
- Busschaufförerna blir irriterade när de har en tid att passa och folk väntar. Ibland fungerar inte rampen och då skyller de på mig. Då skäms jag och blir jätteledsen. En del är trevliga, men en del blir tjuriga. Sedan vet inte alla hur de ska använda rampen. Det är därför det tar tid.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om