KLT:s vykort till medborgarna förbryllar

I dagarna har länets invånare fått en hälsning från Kalmar länstrafik. Men vad var egentligen budskapet?

Så här ser KLT:s utskick ut. Vykortet ska bidra till att länsinvånarna ska börja överväga att resa kollektivt.

Så här ser KLT:s utskick ut. Vykortet ska bidra till att länsinvånarna ska börja överväga att resa kollektivt.

Foto: Ulrik Alvarsson

Vimmerby2021-11-11 20:00

"Vägen fram är gemensam"

"Tillsammans gör vi skillnad"

"Kalmar länstrafik"

Det är texten på det utskick som Kalmar länstrafik skickat ut till 125 000 hushåll i Kalmar län i dagarna. På kortet finns en bild med vad som kan liknas vid ett karnevals- eller demonstrationståg där personerna i spetsen är klädda i länstrafikens arbetsuniformer. I bakgrunden i gul rök skymtas en av KLT:s karaktäristiskt gula bussar.

Den som vände på kortet för att få veta mer blev besviken. Där var det blankt.

KLT:s trafikdirektör Christer Holmgren har inte tid att prata på telefon under dagen, istället får vi mejla frågorna.

Vad är er tanke med kortet?

– Mer förtydligande information i utskicket saknas dessvärre, det är något som vi tar med oss i framtida reklaminsatser, svarar han.

Utskicket ska ses som en liten del i en större kampanj som pågår nu. Christer Holmgren skriver att under pandemin har allt fler valt att resa på annat vis.

– Det är något vi anser behöver ändras på, för att vi tillsammans ska kunna uppnå de klimat- och hållbarhetsmål som finns, skriver han, och lägger till att han är medveten om att alla inte har möjlighet att resa kollektivt.

Just det här utskicket har kostat 96 000 kronor. Den totala marknadsföringsbudgeten för KLT ligger på 4 miljoner kronor 2021. Det kan ställas mot KLT:s totalt årsomsättning på 1,2 miljarder kronor.

Den nuvarande kampanjen har pågått under en tid i bland annat sociala medier, dagspressannonsering och det här utskicket. 

Några fler vykort är inte inplanerade.

Ungefär samtidigt som KLT skickar sina skriftliga svar till oss, så lägger man ut en text på Facebook där man skriver att det skulle ha funnits text på baksidan av utskicket. 

Den försvunna texten lyder som följer: "Välkommen att resa med Kalmar länstrafik. Framdörrarna på samtliga bussar är återigen öppna och ni kan resa med oss som innan pandemin.

Vägen fram är gemensam, vi vill påminna om möjligheten att nyttja våra gemensamma resurser som finns tillgängliga. Förhoppningsvis kan kollektivtrafiken vara en del i den framtida omställningen till mer hållbara resor. Tillsammans gör vi skillnad!

Här kan du köpa biljetter:

Via Kalmar länstrafiks appar

Mitt konto (e-handel på kalmarlanstrafik.se)

Kundcenter & återförsäljare

Biljettautomater

Ombord på samtliga bussar samt Kustpilen och Krösatågen"

Önskar er en trevlig dag!"

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!