De dyker för säkerheten – det här hittades i sjöarna

En järnpinne, fiskedrag och allmänt skräp. Bland annat det hittade dykarklubben vid sin årliga rensning vid de kommunala badplatserna.

Erik Johansson från Vimmerby-Hultsfred Dykarklubb har sökt av badvattnen i många år.

Erik Johansson från Vimmerby-Hultsfred Dykarklubb har sökt av badvattnen i många år.

Foto: Arkiv

Vimmerby2022-06-15 20:30

Varje år går Vimmerby-Hultsfred Dykarklubb till botten med sjöarna och att städa vid de kommunala badplatserna har blivit ett återkommande inslag i verksamheten. Hittills har man hunnit med alla kommunala badplatser i Vimmerby.

– Vi har varit och kört ett race. På söndag får även Hultsfreds sjöar besök, berättar Erik Johansson från dykarklubben.

Vid Stjärneviksbadet i Södra Vi hittades en järnpinne. 

– Den är ju såklart en fördel att bli av med. Den låg på botten men man vet ju inte hur den har varit innan, säger Erik Johansson.

undefined
Bland annat det här hittades när Vimmerby-Hultsfred Dykarklubb rensade upp på bottnarna vid Vimmerbys kommunala badplatser.

Utöver det har man bland annat fiskat upp en bryggpinne och en hel del allmänt skräp. Det vanligaste, säger Erik Johansson, är ölburkar och glasflaskor. Även fiskelina och ett och annat fiskedrag dyker upp med jämna mellanrum. Skörden av stora saker har varit relativt mager jämfört med förra året, då man bärgade både cykel och campingstol.

– Då var vi vid flera sjöar som vi inte varit i på länge, säger Erik Johansson.

Vad är svårast med att dyka efter grejer?

– Det är sikten. Vi kör fasta datum så har vi tur är det bra väder och har vi otur så är det ett helvete. När vi körde i Vimmerby hade vi kanonväder så vi hittade nog saker som vi missade förra gången.

undefined
Det fanns en hel del skräp på botten vid badplatserna.
undefined
Tack vare fint väder och god sikt kunde dykarna hitta saker de kanske missat föregående år, menar Erik Johansson från dykarklubben.

Utöver bottennappen på badplatserna har dykarklubben också ett par andra uppdrag på gång, bland annat ska man förbättra förankringen för bryggan i Gullringen. 

– Vi ska också göra en besiktning innan hopptornet i Storebro kommer på plats, säger Erik Johansson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!