Kluvet om ny turistorganisation

Samordningsvinsterna med en gemensam organisation med bland annat turismen och Näs lockar både centern och socialdemokraterna. Men en flytt av turistbyrån är i dagsläget utesluten.

Vimmerby2011-05-25 06:14

- Det är bara en liten del i hela paketet där vi tycker att tankarna på en samordning är bra, men vi har sagt att vi vill ha turistbyrån kvar i rådhuset, säger Per-Åke Svensson, gruppledare för centern.
Frågan om hur kommunen ska organisera sitt turistarbete från 2012 kom inte upp på Alliansens gruppmöte på måndagskvällen. Andra budgetfrågor kom före.
Moderaterna har lagt ett förslag som kortfattat innebär att en samlad turistorganisation flätas ihop med Näs och där även delar av kultursektorn, med museer, Gästgivarhagen och kulturföreningarnas verksamheter bör ingå.

Spara miljoner
En del i det är att också turistbyrån flyttas från Rådhuset till Näs för att bland annat ge samordningsvinster och fler besökare och mer service.
Totalt räknar moderaterna med att kommunen kan minska nuvarande kostnader med uppemot fem miljoner kronor.
Alliansen är dock kluven till förslaget. Tidigare har KD pekat på en rad frågetecken, särskilt kring flytten av turistbyrån. Centern är inne på samma linje.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om