"Knarkköp inför gymnasiefesten"

Fyra ungdomar från Vimmerby greps och anhölls sedan polisen stoppat dom och hittat narkotika i bilen. Polisen i Vimmerby misstänker att målet för narkotikan var kvällens gymnasiefest i Vimmerby.- Det är mycket troligt, där finns en marknad, säger Håkan Karlsson, t.f teamchef vid polisen i Vimmerby.

Vimmerby2010-11-27 05:06

Så sent som i onsdagskväll hade polisen i Vimmerby och Kisa ett möte kring samarbetsområden. Håkan Karlsson berättade bland annat om ökat fokus på narkotika bland gymnasieleverna och om lördagskvällens gymnasiefest i Vimmerby.
Ett dygn senare, vid 20.30-tiden i torsdagskväll, körde polis från Kisa ifatt en personbil på riksväg 23/34 i höjd med infarten till Horn. Färden fortsatte sedan till infarten mot Gullringen där polisen stoppade bilen. Ytterligare en polispatrull från Kisa kom till platsen.

Knarkpåverkad förare
En kontroll visade att föraren saknar körkort och var påverkad av narkotika. Han är misstänkt för grov olovlig körning, drograttfylleri och narkotikabrott.
I bilen fanns ytterligare tre unga män som är misstänkta för narkotikabrott och innehav av narkotika då polisen hittade en mindre mängd narkotika i bilen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om