Polisen ersätter Vimmerbybo för försvunnen guldkedja

När en Vimmerbybo med "ambitioner att ta över narkotikamarknaden i Vimmerby" satt anhållen i polishuset i Västervik försvann en guldkedja för honom. Den har inte gått att hitta och nu ersätts han för det försvunna guldsmycket.

Polisen har gjort en utredning men har inte lyckats ta reda på var halsbandet tagit vägen. Därför ersätts nu Vimmerbybon.

Polisen har gjort en utredning men har inte lyckats ta reda på var halsbandet tagit vägen. Därför ersätts nu Vimmerbybon.

Foto: Arkiv: TT-Bild / Filip Gustafsson

Vimmerby2023-05-01 12:00
undefined
Vimmerbybon som dömdes för narkotikabrott i januari och som i mars häktades på nytt för grovt narkotikabrott blev av med en halskedja i guld när han satt anhållen hos polisen i Västervik.

Vimmerbybon greps och anhölls i december i fjol misstänkt för narkotikabrott i Vimmerby. När han togs in i arresten i Västervik tog polisen bland annat ifrån honom ett halsband i guld.

När han senare kom till häktet i Kalmar fanns det inte längre kvar.

Via sin advokat har Vimmerbybon anmält försvinnandet till polisen. Där anges att halsbandet är en gåva och har stort affektionsvärde för ägaren. Det ekonomiska värdet bedöms till mellan 5 000 och 10 000 kronor.

"Han vill i första hand att ni vidtar åtgärder för att hitta halsbandet och utreder vad som hänt och i andra att hand få ersättning för skadan", skriver mannens advokat till Polismyndigheten.

Men polisen har inte lyckats hitta halsbandet eller kunnat bringa klarhet i vart det tagit vägen. I utredningen som polisen gjort konstaterar man att halsbandet försvunnit medan det var i polisens vård i polishuset i Västervik.

Utifrån det beviljar Rättsavdelningen inom polisregion syd Vimmerbybon ersättning med 5 000 kronor för halsbandet.

Anders Pleijel är chef för lokalpolisområde Västervik där också Vimmerby kommun ingår och han känner inte till ärendet med det försvunna guldhalsbandet.

– Därför har jag svårt att kommentera det. Men en sån sak ska inte kunna hända. Allting som vi tar hand om registreras och sen får den anhållne skriva under. Att det nu ändå skett är bara att beklaga, säger han.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!