Knas med arbetstider

Sämre för brukaren. Sämre för personalen. Dyrare för kommunen. - Den nya arbetstidslagen innebär en drastisk försämring för oss, säger Peter Fjällgård, personlig assistent. Nu hoppas han på möjligheten att teckna nytt lokalt centralavtal för assistenter i Vimmerby kommun.

Vimmerby2007-03-16 07:36

Peter Fjällgård tycker att jobbet han har är ett av de mest meningsfulla man kan tänka sig. Men sedan den nya EU-anpassade arbetstidslagen trädde i kraft vid årsskiftet har livskvalitén försämrats både för honom, hans familj - och brukaren han arbetar med.
Lagen om elva timmars dygnsvila ställer till det för de som jobbar helg.
- De EU-anpassade arbetsreglerna är en trygghetslag som kanske passar åkare eller industriarbetare, men inte oss som arbetar med människor som har olika behov. För oss slår det helt fel.
I praktiken innebär det att Peter Fjällgård inte längre får arbeta en hel helg från lördag 8.30 till måndag 8.30 hos sin brukare. Istället arbetar han nu antingen söndag 9.00 till måndag 8.30 eller lördag 9.00 till söndag 10.00. De nya arbetstiderna har lett till mera splittrade helger - och att han får arbeta fler helger.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om