Knastorp öppnar igen – "Vi behöver trevligheter"

"Vi behöver trevligheter som kaffe och kultur" tycker Kicki willysson och Tord Johansson som nu öppnar Kulturkaféet i Knastorp igen. På torsdag är det premiär för föreställningen "Jordärtskocken".
"Vi behöver trevligheter som kaffe och kultur" tycker Kicki willysson och Tord Johansson som nu öppnar Kulturkaféet i Knastorp igen. På torsdag är det premiär för föreställningen "Jordärtskocken".

En enaktare med Tord Johansson som "Jordärtskocken" står först på programmet när kulturkaféet i Knastorp nu öppnar upp igen även om pandemin inte är över.

Vimmerby 29 juli 2021 06:00

– Vi bestämde tidigt i år att vi inte skulle ha något vanligt kafé, men nu kör vi lite försiktigt och med lite färre platser än vanligt. Vi behöver trevligheter, säger Kicki Willysson som driver Knastorp Kaffe och Kultur tillsammans med sin man Tord Johansson.

Det är han som med sitt eget personliga sätt att berätta historier och gestalta olika karaktärer tar med publiken på en resa någonstans mellan teater och kåseri.

Den här gången är det "jordärtskocken" som är en slags motpol till allt vad grilltrender är. Han visar hur lätt det går att koka ihop en måltid med perfekt blandning av sött och salt utan alla moderna ingredienser som många gånger är svåra att finna i den vanliga butiker. 

– Det blir jämförelser mellan förr och nu och det kanske tog mer tid då, men matlagningen var enklare. Sen löser det upp sig mot slutet, säger Tord Johansson.

Det blir också en favorit i repris.

– Det ska bakas "syltläppe" en gång till, men sen är det nog med det, skrattar Tord Johansson.

Dragspelet åker också fram några gånger under den en knapp timma långa föreställningen.

Premiären sker på torsdag den 29 juli och totalt spelas sex föreställningar.

Sommarsäsongen är inte över för det. I augusti blir det sommarprat med Marie Widen, doktor i botanik, som ska prata om orkidéer och Anders Enqvist som ska dela med sig av historier ur livet. Det finns också ett par musikkvällar med i programmet.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa