KNIVBRÅKET I STOREBRO: Trio anfölls - 25-åring kvar på sjukhus

"Inte omöjligt att fler personer kommer bli inblandade."

Vimmerby2016-01-08 19:48

Sju personer i åldrarna 25-53 år har anhållits efter knivskärningen och storbråket utanför ICA-butiken vid Torgrundan i Storebro i torsdags eftermiddag. Samtliga är misstänkta för grov misshandel.

- Utredningsläget är gott. Vi har ganska bra koll på vad som har hänt, även om det inte alltid är lätt att fastslå vem som har gjort vad när det är många personer inblandade. Vi har även hittat en kniv som vi kan koppla till händelsen, berättar Johan Bruun, pressansvarig vid polisen i Kalmar.

Det var klockan 16.01 i torsdags eftermiddag som polisen fick in ett larm om pågående brott i Storebro. Ett tiotal personer ska då ha attackerat tre män med slag och sparkar samt även ha knivskurit en av männen. Detta skedde vid busshållplatsen i centrala Storebro.

30 minuter efter larmet var den första av tre polispatruller på plats och hittade då den knivskurne mannen i anslutning till ICA-butiken i Storebro. De två övriga skadade männen, som hade fått ta emot slag och sparkar, hittades strax därefter i närheten.

Tidigare kontroverser
Enligt uppgift till vår tidning bottnar bråket i tidigare kontroverser mellan personerna, vilka samtliga är boende i Storebro.

- De målsägande och de misstänkta tillhör olika grupperingar. Så mycket kan jag väl säga. I övrigt, vad gäller motiv, har vi bara hypoteser än så länge och är inget vi kan berätta mer om, säger Bruun.

De sju misstänkta männen greps och anhölls sent på torsdagskvällen. Några av dem fördes till polisstationen i Västervik, medan ett antal fördes till Oskarshamn.

I samband med gripandena av männen tog polisen också en bil i beslag.

- Jag kan inte ge någon information om var personerna greps eller om uppgifterna kring bilen, säger Johan Bruun.

Fler tillhyggen
Under fredagen förhörde polisen vittnen, hörde de misstänkta samt genomförde teknisk undersökning. Det var då man hittade den kniv som kan kopplas till dådet.

- Den återfanns i närheten av brottsplatsen, säger Johan Bruun.
Uppgifter gör gällande att flera tillhyggen ska ha använts.

- Det kan jag inte uttala mig om. Den kniv vi har hittat är i alla fall rätt vapen, menar Bruun.

Efter attacken togs de tre skadade akut till Västerviks sjukhus. Två av männen fick lämna sjukhuset redan under torsdagen. Den knivskurne, en 25-åring, är kvar på sjukhus för observation.

- Hans skador är dock lindriga, berättar man på landstingets pressjour.
Samtliga de sju anhållna männen nekar till brott.

Senast söndag kväll måste åklagaren besluta om han ska begära männen häktade. Häktningsförhandling sker då under måndagen.

- Det är inte omöjligt att fler personer kommer bli inblandade i utredningen, avslutar Johan Bruun.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om