KNIVRÅNET I BUTIKEN: Temporånaren fortfarande på fri fot

Vid 19.30-tiden på torsdagskvällen rånades Tempobutiken på Storgatan i Vimmerby av en knivbeväpnad man. På fredagsmorgonen är rånaren fortfarande på fri fot.

Foto: Micael Rundberg

Vimmerby2016-10-07 05:42

Den maskerade mannen, beväpnad med kniv, slog till mot Tempobutiken vid 19.30-tiden på torsdagskvällen.

– En stor kille som pratade svenska, 190 centimeter lång och säkert 100 kilo tung, kom in med huva på sig och la fram en platskasse på varubandet, berättade en märkbart skärrad butiksägare Roger Jonsson, som ställdes öga mot öga med rånaren.

– Först trodde jag att han skojade, men då slet han upp en stor kökskniv och hotade mig. Då förstod jag allvaret och gav honom det han ville ha.

Butikens övervakningskameror fångade rånarens entré samt flykt från butiken; mannen lämnade brottsplatsen till fots över parkeringen, och försvann via Stadsnotariegatan.

Polispatrullen, som var relativt snabbt på plats, genomförde en teknisk undersökning och sökte av närområdet under torsdagskvällen.

På fredagsmorgonen finns ännu ingen misstänkt gripen.

– Nej, det finns inget nytt att rapporterat i det fallet ännu. Det sista vi har är uppgifter från klockan 21.30 i går kväll, då var patrullen kvar i närområdet och arbetade, säger polisens presstalesman Calle Persson.

Såg du rånaren, eller har du andra uppgifter som kan hjälpa utredningen? Polisen tar gärna emot tips från allmänheten på telefonnummer 114 14.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om