Ko med kalv skjuten i Skillingarum

Nu har verkligen skräcken smugit sig på i byn Skillingarum utanför Vimmerby. I söndags morse hittade lantbrukare Göran Harrysson ännu en ko ihjälskjuten på sina marker vid Olsbo.

I går låg ännu en död ko (med kalv) på ladugårdsplanen hos lantrbrukare Göran Harrysson. På en vecka har nu två kor tjuvskjutits på hans ägor och värdet uppskattas till uppåt 70 000 kronor. Polisenlear nu efter en bil som sett på platsen och där registreringsnummret har noterats.

I går låg ännu en död ko (med kalv) på ladugårdsplanen hos lantrbrukare Göran Harrysson. På en vecka har nu två kor tjuvskjutits på hans ägor och värdet uppskattas till uppåt 70 000 kronor. Polisenlear nu efter en bil som sett på platsen och där registreringsnummret har noterats.

Foto:

Vimmerby2005-05-24 14:09

Det var den andra på kort tid.
- Vad är det för idioter. Kon skulle kalva i morgon, nu är båda döda, säger han och ruskar förbryllande på huvudet.
Lugnet och den lantliga friden har förbytts till skräck i den lilla byn Skillingarum.
På tre veckor har de mest märkliga saker hänt.
Först blev lantbrukaren Göran Harrysson beskjuten. Sedan hittade han en avrättad mjölkko på sina ägor i förra veckan. Kon var kraftig och producerade bra med mjölk efter en kalvning i mars månad.
I söndags morse var det dags igen...
- När jag kom upp på ägorna vid Olsbo hittade jag kon livlös. Hon hade gått ihop med en tjur och jag kunde inte närma mig för tjuren var helt vansinnig inne i hägnaden, berättar Göran.
Han åkte hem efter traktorn och lyckades på så sätt få ut den döda kon som skulle ha kalvat vilken dag som helst.
Göran säger:
- Precis som den förra kon var även den här skjuten i huvudet och kulan hade gått ut vid ena ögat.

Inga kulor
Polisen har tillsammans med veterinärer letat efter kulan i de båda korna men inte hittat något.
- Det här är för jäkligt och jag har ingen som helst förklaring. Vad är det för idioter. Det verkar som att de försöker stjäla kött. Den första kon de sköt hamnade i ett djupt dike, så det verkar som att de inte fick upp den. Hos den här andra gick det som jag sa en vansinnig tjur, så det verkar som att de inte kom åt den heller. Jag har ingen annan förklaring, men vi får se vad polisen kommer fram till, säger Göran.
Efter den här andra dödsskjutningen i Skillingarum jobbar polisen nu febrilt för att försöka lösa gåtan. Och, enligt vad tidningen erfar, finns det ett hett spår att gå efter. En bil observerades vid Olsbo i samband med kons död och ett registreringsnummer har noterats. Rykten säger också att polisen jobbar efter ytterligare spår.
- Ja, det här måste lösa sig nu. Vad händer härnäst. Jag vågar snart inte åka ut och se till mina kreatur. Jag kan ju bli skjuten, säger Göran Harrysson som hamnat i rena vilda västern-senariet.

Fakta

Läs mer:

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om