Simon byter bransch – Peter blir ny restaurangchef på Björkbacken

Peter Sandberg blir ny restaurangchef på Björkbackens Karaktärshotell. Han ersätter Simon Johansson – som väljer att lämna kockyrket helt och hållet.

De senaste tre åren har Simon Johansson varit restaurangchef på Björkbackens Karaktärshotell. Snart tar Peter Sandberg över den rollen.

De senaste tre åren har Simon Johansson varit restaurangchef på Björkbackens Karaktärshotell. Snart tar Peter Sandberg över den rollen.

Foto: Pressbild

Vimmerby2024-09-25 15:11

Peter Sandberg kommer närmast från rollen som restaurangchef på Vimmerby Bowling och Tobo Golfrestaurang. 

– Vi är väldigt glada att vi lyckades rekrytera Peter, han kommer in med spetskunskaper om inköpsdelen som blir allt viktigare för oss. Samtidigt som han är en omvittnad duktig kock. Vi ser fram emot att välkomna honom in i Karaktärshotellets gemenskap, säger Björkbackens vd Anneli Rimås i ett pressmeddelande.

Simon Johansson jobbar kvar på Björkbacken fram till 1 november. Därefter börjar han en ny tjänst som säljare i Västervik.

– Det känns bra, fast det är lite vemodigt så klart. Det här är det enda jag har gjort nu i snart 15 år, förutom en kort sväng inom industrin. Jag kommer sakna mina kollegor och arbetsgivare förstås.

Hur har kockyrket präglat dig?

– Det är ett uttalat serviceyrke där feedback och respons från både gäster och kollegor har varit framträdande. Jag har alltid servat andra och vuxit som medmänniska, men det har lett till att jag i perioder värdesatt andra människor mer än mig själv. Så det har varit på gott och ont. Sen är det främst arbetstiderna som gjort att jag inte har kunnat ha ett socialt liv på samma sätt.

Simon Johansson berättar att när han var ung jobbade han både i Sälen, Öland och på båt. Det har varit många rika livserfarenheter som han bär med sig. Men nu vill han fokusera på familjelivet.

– Det börjar bli dags. Jag vill inte längre anpassa mitt liv efter arbetet, utan arbetet efter livet.

Han har inte haft en enda sommarsemester. Snart väntar jobb som byggsäljare på Beijers i Västervik.

– Det känns som om jag slår på stora trumman, sätter mig själv i första rummet. Jag har haft det tufft i vissa perioder. Nu bryter jag mönster. Det kommer vara en stor förändring och det känns konstigt att konstatera det vid 36 års ålder.

Vad kommer finnas i din matlåda nu när du inte får mat på jobbet längre?

– Ha, ha. Det blir en av de stora utmaningarna. Jag har nästan alltid haft hotellfrukost och lunchen färdiglagad. Det blir till att förhandla med min nya arbetsgivare.

Simon Johansson berättar att nu kommer han ha tid till sina vänner, syskon och släktingar. De förväntar sig lyxmiddagar.

– Ja, de tänker att det kommer bli mycket matlagning nu. Jag har förstås inte haft lust att laga mat när jag är ledig. Nu kan jag umgås och laga mat tillsammans på ett helt annat sätt och det ser jag fram emot.

Vad ska du göra på din första sommarsemester?

– Jag ska lyssna på regnet som smattrar, gå ut och äta god mat och spela golf.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!