Vimmerbyhotell hade inbrott i natt

Natten mellan torsdag och fredag utsattes Karaktärshotellet i Vimmerby för ett inbrott.

Vimmerby2024-06-28 08:19

Personal ska på morgonen vid 7-tiden ha upptäckt att en personaldörr var uppbruten och då larmat polisen.

– Under samtal framkommer det att det finns spår att säkra på platsen. Då åker inte en vanlig patrull ut utan lokala brottsplatsundersökare. De är experter på att kunna säkra spår och har nu varit på platsen, säger Katarina Rusin, presstalesperson vid polisen strax innan klockan tio på förmiddagen. 

Vad var det för spår?

– Det står inte och det får jag nog lämna osagt oavsett.

Så har ni något att gå på framåt?

– Ja det finns i alla fall spår som vi kan jobba vidare med. Så får vi se hur långt de kan ta oss.

Om något har stulits är oklart men tjuven eller tjuvarna ska ha klippt av kablarna till kassaapparaten. Enligt polisen ska den ha legat på golvet när personalen kom på morgonen. Brottet misstänks ha ägt rum mellan 22:10 på torsdagskvällen till 06:30 på fredagsmorgonen.

Simon Johansson, köksmästare på Karaktärshotellet, berättar mer om vad som hänt.

– Det är på vårt sommarcafé Cajsas nere vid poolområdet som någon har brutit sig in. Man har tagit med och förstört delar av vår kassautrustning. Man tog med sig kassalåda och så vidare, säger han och berättar att det inte är något av värde som försvunnit. 

– Det är tråkigt. Men vi förvarar inte kontanter eller så där nere, utan det är mer att de har förstört grejer. Både för att ta sig in och i kassan. I övrigt är det inget av värde som vi har upptäckt har stulits. Men det är inte vad man förväntar sig. Speciellt inte när vi har hela campingen i närområdet, och det är ganska öppet. Så man har inte varit blyg. 

Hur påverkar det här verksamheten?

– Vi fick öppna lite senare idag men vi är igång igen. Så det blev inget längre uppehåll. Vi är jättetacksamma för att det ändå gick så pass smidigt. Det kunde ha varit betydligt värre. 

Hur ser det ut med kameraövervakning?

– Nu är det så tidigt skedde men vi har haft övervakning på tal tidigare. Även under förra året för vi hade en liknande incident då. Så det är klart att det finns på tapeten att vi måste se över det.

Hur är känslan på plats nu?

– Inget annorlunda.  Sedan är det klart att det finns en viss oro, många tycker att det är obehagligt att det varit folk inne. Men annars ingen konstigt, allt är igång och det är full fart igen. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!