Kolhita - en ljusspriderska i mörkret

Alla som jobbar idag kanske inte riktigt rusar till jobbet med glädje. Men Kolitha Karlsson, springvikarie inom äldreomsorgen, hon gör det. Dessutom jobbar hon i morgon. Och i morgon. Och annandag jul.

Kolitha Karlsson tycker om "sina" pensionärer och stannar gärna och pratar en stund. Här är det Asta Landberg som får besök. Foto: Rebecca Forsgren Malmström

Kolitha Karlsson tycker om "sina" pensionärer och stannar gärna och pratar en stund. Här är det Asta Landberg som får besök. Foto: Rebecca Forsgren Malmström

Foto:

Vimmerby2008-12-24 05:05


- Och nyårsafton och nyårsdagen, jag är så tacksam, så tacksam, säger Kolitha Karlsson.
Ju mer hon jobbar, desto mer kan hon hjälpa alla sina fadderbarn i byn Warapitiya i Sri Lanka, där hon växte upp. Dessutom älskar hon sitt jobb.
Det är svårt att veta var man ska börja, när det gäller Kolitha Karlsson. Hennes inställning till jobb och liv och andra människor är så smittande god att man efter en stund i hennes sällskap får nytt hopp om mänskligheten.
Kolitha Karlsson kom till Sverige från Sri Lanka 21 december 1977 och här bor hon med svensk man i Järnudda och två söner har hon fått som hon är omåttligt stolt över.
Hon har drygt 20 års erfarenhet av svensk äldreomsorg och idag går hon som springvikare på området Norrskenet i Vimmerby.
- Världens bästa jobb. Jag skulle inte kunna ha det bättre. En underbar chef, underbara arbetskamrater - jag trivs underbart.
Sån är hon, Kolitha. Positiv. Glad. Och med sina språkkunskaper - hon kan åtta språk - tillför hon också något värdefullt.
- Det är en fördel, Kolitha pratar ju engelska med en del brukare och det livar upp dem. Flerspråkig personal är en resurs, problemet är att vi har svårt att tillgodose alla språk vi har har i området, säger enhetschef Jane Rasmusson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om